Заказы на доработку 1С (сервис удаленной работы)

Хранилище

База знаний
Неназначенных незавершенных заказов: 4
Бесплатные отчеты, обработки, конфигурации, внешние компоненты для 1С Статьи, описание работы, методики по работе с 1С

Здравствуйте, гость ( Вход | Зарегистрироваться )



> Покупка BAS на 2 магазина          
syler31 Подменю пользователя
сообщение 16.10.23, 23:04
Сообщение #1

Молчаливый
*
Группа: Пользователи
Сообщений: 6
Спасибо сказали: 0 раз
Рейтинг: 0

Доброї ночі! Зіткнувся з проблемою при покупці BAS на 2 магазина на два різні ФОПи, дистрибютор наполегливо хоче щоб я орендував хмарний сервер, а чи треба?
Буде «Магазин А» - тут працюю я, прихід товару, додавання товару в базу данних, створення цін ну і продаж.
«Магазин Б» - тільки продаж товару через робоче місце касира, ну і коли я буду на торговій точці то щоб міг заходити під своїм паролем. Потрібно мати можливість сидячи в «Магазині А» переміщати товар між магазинами, бачити залишки, продажі і т.д. •Магазину Б»
Чи обовʼязково потрібен сервер? Чи можна робочий ноутбук в «магазині А» налаштувати як сервер (графік роботи однаковий, включені будуть постійно одночасно).
Якщо можна, то наскільки він має бути потужним? (БД невелика 3000 найменувань товару, кілька десятків контрагентів, 3 роки роботи позаду.)
Бо сервер який пропонують має всього лиш 1 ядро, 3Гб озу, 50Гб ssd. Ніяк не можу зрозуміти, чому мені його так впарюють, кажу що куплю сервер (за 25к досить потужний вийде), починають казати за відключення світла, інтернету.

Наперед вдячний за відповіді і підказки!

Vofka Подменю пользователя
сообщение 17.10.23, 7:52
Сообщение #2

У нас здесь своя атмосфера...
***********
Группа: Основатель
Сообщений: 13944
Из: Киев
Спасибо сказали: 4511 раз
Рейтинг: 3632

Цитата(syler31 @ 17.10.23, 0:04) *
дистрибютор наполегливо хоче щоб я орендував хмарний сервер

Бо вони з цього якусь копійку мають.

Часто хмари надають якийсь додатковий сервіс: автоматичині резервні копії, безкоштовні оновлення, нормальній хмарі в тому числі дійсно повинні бути якісь джерела безперебійного живлення і вона має бути доступна 24 години. Але чи потрібно то всьо саме вам, вирішувати саме вам.

syler31 Подменю пользователя
сообщение 17.10.23, 8:20
Сообщение #3

Молчаливый
*
Группа: Пользователи
Сообщений: 6
Спасибо сказали: 0 раз
Рейтинг: 0

Vofka @ Сегодня, 8:52 * ,
Не потрібно це мені, в тому то й справа. По-перше, це зайві витрати, по-друге - "Магазин А" на одній лінії з лікарнею і принаймні тієї зими світло не відключали, якби й відключали то не проблема, за день 10-30 проданих товарів можна і на листку записати.

Я просто не розумію чи можна зробити так як я хочу- щоб ноут в "магазині А" був і робочим і типу сервером для "Магазину Б". На мою думку це мало б бути можливо, але я не ІТ-шнік, може чогось не знаю і не розумію. Тому хотів би знати щоб ставити конкретну задачу тим у кого маю брати BAS.

andr_andrey Подменю пользователя
сообщение 17.10.23, 8:32
Сообщение #4

Почти ветеран
Иконка группы
Группа: Местный
Сообщений: 623
Спасибо сказали: 165 раз
Рейтинг: 129.5

Цитата(syler31 @ 17.10.23, 9:20) *
на одній лінії з лікарнею і принаймні тієї зими світло не відключали

За рік енергетичні системи робили розділення критичної інфраструктури від інших споживачів і на критичну заводили автономку. Якщо ви впевнені, що не відключать, тоді вітаю.


Signature
#define private public
enum BOOL { FALSE, TRUE, FILENOTFOUND } is made my day

popenko Подменю пользователя
сообщение 17.10.23, 8:38
Сообщение #5

Общительный
**
Группа: Пользователи
Сообщений: 17
Спасибо сказали: 7 раз
Рейтинг: 7

Цитата(syler31 @ 17.10.23, 8:20) *
Vofka @ Сегодня, 8:52 * ,
Не потрібно це мені, в тому то й справа. По-перше, це зайві витрати, по-друге - "Магазин А" на одній лінії з лікарнею і принаймні тієї зими світло не відключали, якби й відключали то не проблема, за день 10-30 проданих товарів можна і на листку записати.

Я просто не розумію чи можна зробити так як я хочу- щоб ноут в "магазині А" був і робочим і типу сервером для "Магазину Б". На мою думку це мало б бути можливо, але я не ІТ-шнік, може чогось не знаю і не розумію. Тому хотів би знати щоб ставити конкретну задачу тим у кого маю брати BAS.

зробити можливо усе. але у вашому випадку хлопці хочуть їсти. і ви це розумієте. шукайте інших. ринок великий

Спасибо сказали: syler31,

syler31 Подменю пользователя
сообщение 17.10.23, 8:57
Сообщение #6

Молчаливый
*
Группа: Пользователи
Сообщений: 6
Спасибо сказали: 0 раз
Рейтинг: 0

andr_andrey @ Сегодня, 9:32 * ,
не впевнений що не відключатимуть.... але ж кажу що це для мене не проблема.
Проблема у тому що всі нагиляють витрачатися на сервер. Більше того - одні красунчики сказали що треба брати ще й 3-тю ліцензію BAS для сервера. Тільки що, дозвонився в одну фірму, то там допустили використання у якості сервера одного із робочих ноутів... це вже радує.

phant0m Подменю пользователя
сообщение 17.10.23, 10:14
Сообщение #7

Общительный
**
Группа: Пользователи
Сообщений: 22
Спасибо сказали: 5 раз
Рейтинг: 5

syler31 @ Сегодня, 0:04 * ,
Якщо магазин невеликий, то в приниципі нема необхідності в сервері, головне, щоб ноут був більш-менш, і тоді на базі Windows Pro, можна зробити віддалений доступ. Є і інший варіант - зробити розподілену базу, тобто для магазину Б, буде 2 бази, у вас і безпосередньо на точці, вони будуть обмінюватись між собою новими даними. Плюсом буде те, що якщо на точці Б не буде інтернету все рівно зможуть працювати.

syler31 Подменю пользователя
сообщение 17.10.23, 10:18
Сообщение #8

Молчаливый
*
Группа: Пользователи
Сообщений: 6
Спасибо сказали: 0 раз
Рейтинг: 0

Подзвонили сказали що неможливо 1 ноут налаштувати щоб він був і робочим і RDP сервером. Треба купити ще один ноут от він буде і служити сервером. Якось так.

phant0m Подменю пользователя
сообщение 17.10.23, 11:08
Сообщение #9

Общительный
**
Группа: Пользователи
Сообщений: 22
Спасибо сказали: 5 раз
Рейтинг: 5

можливо, шукайте іншу контору)

Спасибо сказали: awp,

syler31 Подменю пользователя
сообщение 17.10.23, 11:22
Сообщение #10

Молчаливый
*
Группа: Пользователи
Сообщений: 6
Спасибо сказали: 0 раз
Рейтинг: 0

phant0m @ Сегодня, 12:08 * ,
Серйозно?))) Ну це капець......... а чого вони так не хочуть то зробити?(((((((
Значить шукаю далі................

romarker Подменю пользователя
сообщение 17.10.23, 11:54
Сообщение #11

Говорящий
***
Группа: Пользователи
Сообщений: 56
Спасибо сказали: 11 раз
Рейтинг: 9

Цитата(syler31 @ 17.10.23, 12:22) *
Подзвонили сказали що неможливо 1 ноут налаштувати щоб він був і робочим і RDP сервером. Треба купити ще один ноут от він буде і служити сервером. Якось так.

Якщо у вас ОС Windows Pro 7,10,11 - по замовчуванню там один активний сеанс користувача, тобто якщо ви віддалено підключитесь по RDP з іншого магазину, користувача який працює локально відключить від його сеансу. Є звичайно різні патчі на кількість клієнтів RDP, але після оновлення ОС це все буде пропадати і це небезпечно для вашої ОС. Вихід встановити ОС сімейства Windows Server від найпростішої 2008 R2 і вище, залежно від характеристики ноутбука.

syler31 Подменю пользователя
сообщение 17.10.23, 12:21
Сообщение #12

Молчаливый
*
Группа: Пользователи
Сообщений: 6
Спасибо сказали: 0 раз
Рейтинг: 0

romarker @ Сегодня, 12:54 * ,
тобто, навіть якщо і буде 3 ноутбук, на якому будуть бази, то там має бути встановлено Windows Server?

phant0m Подменю пользователя
сообщение 17.10.23, 13:35
Сообщение #13

Общительный
**
Группа: Пользователи
Сообщений: 22
Спасибо сказали: 5 раз
Рейтинг: 5

так, якщо робити через офіційний спосіб, або варіант з патчами... можете знайти адміна, який окремо налаштує RDP, і розкаже про переваги і недоліки кожного способу, а франчайзі вже bas поставлять

popenko Подменю пользователя
сообщение 19.10.23, 13:58
Сообщение #14

Общительный
**
Группа: Пользователи
Сообщений: 17
Спасибо сказали: 7 раз
Рейтинг: 7

у вашому випадку підтримую - можете знайти адміна, який окремо налаштує RDP, і розкаже про переваги і недоліки кожного способу. він же і поставить бас. стандартно це не складно.

Levis1995 Подменю пользователя
сообщение 20.10.23, 10:06
Сообщение #15

Общительный
**
Группа: Пользователи
Сообщений: 17
Спасибо сказали: 1 раз
Рейтинг: 1

робив собі так, ноут на 2 р.м. ставиться веб сервер (але потрібно мати білу ІР адресу) і прокидається на зовні для доступу з іншого пк, база одна, головне те що писали вище, світло, хоча ноут 2-3 год має протягнути і без нього, але ще інтерент тут відіграє важливу роль

Не нашли ответа на свой вопрос?
Зарегистрируйтесь и задайте новый вопрос.


Ответить Новая тема
1 чел. читают эту тему (гостей: 1, скрытых пользователей: 0)
Пользователей: 0

 

RSS Текстовая версия Сейчас: 25.02.24, 5:27
1С Предприятие 8.3, 1С Предприятие 8.2, 1С Предприятие 8.1, 1С Предприятие 8.0, 1С Предприятие 7.7, Литература 1С, Общие вопросы по администрированию 1С, Методическая поддержка 1С - всё в одном месте: на Украинском 1С форуме!