Заказы на доработку 1С (сервис удаленной работы)

Хранилище

База знаний
Неназначенных незавершенных заказов: 2
Бесплатные отчеты, обработки, конфигурации, внешние компоненты для 1С Статьи, описание работы, методики по работе с 1С

Здравствуйте, гость ( Вход | Зарегистрироваться )



> Товар передано нерезиденту на території України: чи можна застосувати нульову ставку ПДВ?          
Володя Гройсман Подменю пользователя
сообщение 22.06.17, 23:50
Сообщение #1

Живет на форуме
***********
Группа: Пользователи
Сообщений: 20863
Спасибо сказали: 27 раз
Рейтинг: 0

Резидент України – платник податку на додану вартість (далі – ПДВ) продає товар нерезиденту, але за умовами договору передає його на митній території України. При цьому фактичне вивезення такого товару з митної території України в митному режимі експорту буде здійснювати такий нерезидент – покупець. У цій ситуації виникає закономірне питання: чи вправі резидент України – постачальник товару застосувати ставку 0% з ПДВ уже за датою передачі товару нерезиденту?

Для відповіді достатньо згадати, що згідно з [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки] Податкового кодексу України (далі – ПКУ) за ставкою 0% оподатковуються операції з вивезення товарів за межі митної території України в митному режимі експорту. Вивезеними ж вони вважаються тільки тоді, коли таке вивезення підтверджене митною декларацією в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, а саме постановою «Питання, пов'язані із застосуванням митних декларацій» від 21.05.2012 р. [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки]:

  • якщо вивезення оформлялося електронною митною декларацією, відомості про це надійдуть до Державної фіскальної служби України автоматично (платнику для цього робити нічого не потрібно);
  • якщо ж митна декларація складалася в паперовій формі, фактичне вивезення підтверджується відміткою в ній – її митний орган зробить за заявою декларанта або уповноваженої ним особи.
З огляду на це на дату передачі товару нерезиденту на митній території України підстав для застосування ставки 0% з ПДВ ще немає. Вони з’являться лише після фактичного вивезення такого товару, підтвердженого в зазначеному вище порядку. По суті, про це й повідомили податкові органи в листі ГУ ДФС у Чернігівській області «Щодо виникнення у платника податку податкових зобов'язань з податку на додану вартість» від 21.04.2017 р. [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки]: «…відповідно до п. 187.1 ст. 187 ПКУ датою виникнення податкового зобов'язання з ПДВ при експорті товарів є дата оформлення митної декларації, тобто дата завершення процедури митного оформлення експортної операції, яка визначається за фактом проставлення посадовою особою митного органу на всіх аркушах такої декларації відбитку особистої номерної печатки, а в разі електронного декларування − за фактом засвідчення електронним цифровим підписом посадової особи митного органу електронної митної декларації після перетворення її у візуальну форму. Факт вивезення товарів за межі митної території України, які були поміщені у митний режим експорту, підтверджується митною декларацією, а також повідомленням про фактичне вивезення товарів за межі митної території України».

Водночас зауважимо, що такий самий висновок діятиме і в тому випадку, якщо нерезидент – покупець товару до моменту його фактичного вивезення продасть такий товар третій особі.



По материалам: [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки]

Не нашли ответа на свой вопрос?
Зарегистрируйтесь и задайте новый вопрос.


Ответить Новая тема
1 чел. читают эту тему (гостей: 1, скрытых пользователей: 0)
Пользователей: 0

 

RSS Текстовая версия Сейчас: 26.04.24, 19:44
1С Предприятие 8.3, 1С Предприятие 8.2, 1С Предприятие 8.1, 1С Предприятие 8.0, 1С Предприятие 7.7, Литература 1С, Общие вопросы по администрированию 1С, Методическая поддержка 1С - всё в одном месте: на Украинском 1С форуме!