Заказы на доработку 1С (сервис удаленной работы)

Хранилище

База знаний
Неназначенных незавершенных заказов: 2
Бесплатные отчеты, обработки, конфигурации, внешние компоненты для 1С Статьи, описание работы, методики по работе с 1С

Здравствуйте, гость ( Вход | Зарегистрироваться )



> Погашення заборгованості перед колишнім підприємцем: наслідки в оподаткуванні          
Володя Гройсман Подменю пользователя
сообщение 22.10.17, 23:50
Сообщение #1

Живет на форуме
***********
Группа: Пользователи
Сообщений: 20863
Спасибо сказали: 27 раз
Рейтинг: 0

Під час нарахування (виплати) ФОПу доходу від провадження ним підприємницької діяльності, суб’єкт господарювання та/або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, не утримує ПДФО, якщо підприємцем, який отримує такий дохід, надано копію документа, що підтверджує її державну реєстрацію відповідно до закону як суб’єкта підприємницької діяльності (п. 177.8 ПКУ).

Водночас фізична особа — підприємець позбавляється статусу підприємця з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності цією фізичною особою (п. 8 ст. 4 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань» від 15.05.2003 р. № 755-IV.

Із цього моменту на фізособу поширюються норми ст. 164 ПКУ, у якій перелічені доходи фізосіб, що обкладаються ПДФО.

ДФС в [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки] наголосила: цим переліком передбачено, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу фізособи включаються, зокрема, інші доходи, крім визначених у ст. 165 ПКУ.

Тим самим податківці, хоч і непрямо, але акцентували увагу, що в разі погашення заборгованості перед ФОПом, який уже не знаходиться в статусі підприємця, такі доходи оподатковуються як інші доходи ПДФО та військовим збором згідно з пп. 164.2.20 ПКУ. Відповідно, юрособа, яка виплачує дохід, повинна виконати всі покладені на неї функції податкового агента: утримати податки, перерахувати їх у бюджет та відобразити виплату у формі № 1ДФ.



По материалам: [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки]

Не нашли ответа на свой вопрос?
Зарегистрируйтесь и задайте новый вопрос.


Ответить Новая тема
1 чел. читают эту тему (гостей: 1, скрытых пользователей: 0)
Пользователей: 0

 

RSS Текстовая версия Сейчас: 26.04.24, 17:20
1С Предприятие 8.3, 1С Предприятие 8.2, 1С Предприятие 8.1, 1С Предприятие 8.0, 1С Предприятие 7.7, Литература 1С, Общие вопросы по администрированию 1С, Методическая поддержка 1С - всё в одном месте: на Украинском 1С форуме!