Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




30.01.2014

Приобретение сельхозпродукции у физических лиц должно отображаться в расчете 1-ДФ. Позиция Миндоходов

Щодо подання Податкового розрахунку про суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків, і сумах утриманого з них податку (форма 1-ДФ) при придбанні податковими агентами сільгосппродукції у фізичних осіб, ГУ Міндоходів в АР Крим повідомляє наступне:

Податкові агенти, які здійснювали закупівлю сільгосппродукції у фізосіб, зобов'язані надати до територіального органу доходів і зборів податковий розрахунок за формою 1-ДФ незалежно від того, чи виплачувалися доходи виробникам сільгосппродукції протягом звітного періоду чи ні, причому розрахунок подається податковими агентами при виплаті як неоподатковуваних доходів, так і як доходів, що підлягають оподаткуванню.

Гроші за закуплену сільгосппродукцію необхідно відобразити в Податковому розрахунку з ознакою доходу «148».

Відповідальність за порушення порядку подачі і заповнення Розрахунку за формою 1-ДФ передбачена ст.119 ПКУ, а сума штрафних санкцій складає 510 гривень (за повторне порушення – 1 020 гривень).

Нагадаємо, що відповідно до пп.165.1.24 п.165.1 ст.165 Податкового кодексу України, від оподаткування ПДФО звільняються доходи, одержані від продажу власної сільськогосподарської продукції, яка вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізособою на земельних ділянках, виділених відповідно до Земельного кодексу України для ведення:

– садівництва, будівництва і обслуговування житлового будинку і т.п.;

– особистого селянського господарства, якщо сукупний розмір таких земельних часток не перевищує 2 гектари. Якщо розмір земельних ділянок перевищує граничну площу в 2 гектари, дохід від продажу сільськогосподарської продукції підлягає оподаткуванню на загальних підставах.

Доходи, одержані від продажу власної продукції тваринництва груп 1 – 5, 15, 16 і 41 УКТ ЗЕД, не є доходом оподаткування, якщо їх сума сукупно за рік не перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року (в 2013 році  – 114700 грн.). Якщо сума одержаного доходу перевищує вказані межі, оподаткуванню підлягає тільки сума перевищення, а не вся сума одержаного доходу.

Поделиться:

Количество просмотров: 1507

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне