Заказы на доработку 1С (сервис удаленной работы)

Хранилище

База знаний
Бесплатные отчеты, обработки, конфигурации, внешние компоненты для 1С Статьи, описание работы, методики по работе с 1С

Здравствуйте, гость ( Вход | Зарегистрироваться )



> Скоро в країні може запрацювати відкритий ринок платіжних послуг          
Деня Шмыгаль Подменю пользователя
сообщение 18.04.21, 23:50
Сообщение #1

Живет на форуме
***********
Группа: Пользователи
Сообщений: 8395
Спасибо сказали: 1 раз
Рейтинг: 0

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики на своєму засіданні 14 квітня 2021 року схвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти в другому читанні проект закону України «Про платіжні послуги» [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки].

Європейська Бізнес Асоціація неодноразово наголошувала на доцільності якнайшвидшого прийняття зазначеного законопроєкту, яким в Україні будуть впроваджені нові стандарти банківського ринку і платіжних послуг.

Європейське регулювання в цьому контексті полягає в тому, щоб відкрити ринок платіжних послуг для нових гравців – гнучких і технологічних сервісних компаній, діяльність яких не обтяжена повним комплексом банківського регулювання, але залишатиметься у регуляторному і наглядовому полі НБУ.

Із запровадженням стандартів відкритого ринку, у системі платіжних послуг з’явиться і дві нових категорії регульованих інституцій:

  1. Компанії, які, за згоди клієнтів, ініціюють платежі безпосередньо з клієнтських рахунків у банках.
  2. Компанії, які мають доступ до даних клієнтів банків (за згоди клієнтів), та забезпечують інформаційно-аналітичний сервіс щодо їх транзакцій та рахунків, у так званому «єдиному вікні», наприклад, у форматі мобільного додатку. «Послуги усіх банків в єдиному продукті».
Система Відкритого ринку передбачає, що банки забезпечуватимуть цим компаніям доступ до клієнтських даних через відкриті API (коди, IP-адреси, тощо).

Таким чином, очікується, що конкуренція між банками трансформується у пряму конкуренцію між продуктами, а за увагу клієнта та право надання йому інформаційно-аналітичних послуг боротимуться між собою банки та спеціальні провайдери.

Українська банківська система є спроможною до швидкої адаптації, разом з цим, так званий перехідний період є обов’язковим, для забезпечення планомірного переходу до роботи за стандартами Відкритого банку для всіх учасників ринку платіжних послуг.

Експерти Асоціації брали активну участь в розробці Проєкту Закону [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки] та узгодженні пропозицій до нього з авторами. Компанії-члени Асоціації вдячні Комітету ВРУ за детальне обговорення пропозицій та підтримку основної частини пропозицій представників бізнесу. Вважаємо, що практика відкритого діалогу з бізнес-спільнотою буде продовжена під час підготовки інших проектів законодавчих актів України.

Сподіваємось, що вже цього року вільний ринок платіжних послуг запрацює в Україні.

Довідково:

У висновку Комітету ВРУ зазначено, що прийняття законопроєкту дозволить:

  • визначити загальні засади функціонування платіжних систем в Україні, встановити правила надання платіжних послуг та засади державного регулювання платіжного ринку;
  • адаптувати законодавство України до законодавства ЄС та сформувати правову підставу для інтеграції платіжної системи України з платіжною системою ЄС;
  • посилити захист прав користувачів платіжних послуг, забезпечивши:
  • прозорість надання платіжних послуг та повноту інформації стосовно умов їх надання;
  • чіткий розподіл прав та обов’язків користувачів та надавачів платіжних послуг;
  • встановлення вимог до управління ризиками надавачів платіжних послуг та аутентифікації користувача.


По материалам: [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки]

Не нашли ответа на свой вопрос?
Зарегистрируйтесь и задайте новый вопрос.


Ответить Новая тема
1 чел. читают эту тему (гостей: 1, скрытых пользователей: 0)
Пользователей: 0

 

RSS Текстовая версия Сейчас: 28.03.24, 10:42
1С Предприятие 8.3, 1С Предприятие 8.2, 1С Предприятие 8.1, 1С Предприятие 8.0, 1С Предприятие 7.7, Литература 1С, Общие вопросы по администрированию 1С, Методическая поддержка 1С - всё в одном месте: на Украинском 1С форуме!