Заказы на доработку 1С (сервис удаленной работы)

Хранилище

База знаний
Неназначенных незавершенных заказов: 2, свеженьких 1
Бесплатные отчеты, обработки, конфигурации, внешние компоненты для 1С Статьи, описание работы, методики по работе с 1С

Здравствуйте, гость ( Вход | Зарегистрироваться )



> Нормативная база: Письма: Письма ГФСУ: Щодо порядку складання податкових накладних та розрахунків коригування до податкових накладних (лист ДФС від 17.01.2018 р. № 194/6/99-99-15-03-02-15/ІПК)          
Володя Гройсман Подменю пользователя
сообщение 25.01.18, 11:50
Сообщение #1

Живет на форуме
***********
Группа: Пользователи
Сообщений: 20863
Спасибо сказали: 27 раз
Рейтинг: 0

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 17.01.2018 р. № 194/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Про податок на додану вартість

Державна фіскальна служба України розглянула звернення щодо порядку складання податкових накладних та розрахунків коригування до податкових накладних та, керуючись статтею 52 Податкового кодексу України (далі - ПКУ), повідомляє.

Порядок заповнення податкової накладної затверджено наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 р. N 1307, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 26.12.2016 р. за N 137/28267 (далі - Порядок N 1307).

Відповідно до пункту 18 Порядку N 1307 податкова накладна складається на кожне повне або часткове постачання товарів/послуг, а також на суму коштів, що надійшли на поточний рахунок як попередня оплата (аванс).

Порядок заповнення розділу Б табличної частини податкової накладної визначено пунктом 16 Порядку N 1307, згідно з яким до граф 4 та 5 вносяться дані щодо одиниці виміру товарів/послуг.

Графи 4 та 5 заповнюються відповідно до Класифікатора системи позначень одиниць вимірювання та обліку (КСПОВО), чинного на дату складання податкової накладної.

У графі 4 зазначається умовне позначення відповідної назви одиниці вимірювання/обліку (українське), зазначеної у КСПОВО.

У разі якщо товар/послуга, що постачається, має одиницю обліку, яка відсутня у КСПОВО, у графі 4 зазначається умовне позначення одиниці вимірювання таких товару/послуги, яке використовується для обліку та відображається у первинних документах;

у графі 5 - код відповідної одиниці вимірювання/обліку, зазначений у КСПОВО.

У разі якщо в графі 4 зазначено умовне позначення одиниці виміру, яка відсутня в КСПОВО, графа 5 не заповнюється;

У графі 6 зазначається кількість (об'єм, обсяг) постачання товарів/послуг.

У разі складання податкової накладної на часткове постачання послуги у графі 6 податкової накладної "Кількість (об’єм, обсяг)" зазначається відповідна частка наданої (оплаченої) послуги у вигляді десяткового дробу.

Відповідно до пункту 192.1 статті 192 ПКУ якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов'язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, складеному в порядку, встановленому для податкових накладних, та зареєстрованому в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Отже, у разі зміни в процесі надання послуг їх вартості порівняно із передбаченою договором, якщо оплата за такі послуги здійснюється частинами, відповідні показники податкових накладних (зокрема "Кількість (об’єм, обсяг)" та/або "Ціна постачання одиниці товару/послуги без урахування податку на додану вартість"), які були складені постачальником таких послуг при їх частковій оплаті, підлягають коригуванню шляхом складання розрахунків коригування до таких податкових накладних.

Щодо заповнення розрахунку коригування до податкової накладної, складеної до 01.03.2014 р.

Порядок складання розрахунків коригування до податкових накладних визначено пунктами 21 - 27 Порядку N 1307.

Зокрема, пунктом 25 Порядку N 1307 передбачено, що показники у графах 3, 4.1, 4.2, 4.3, 5, 6, 8, 9, 11 - 14 розрахунку коригування заповнюються в аналогічному порядку, передбаченому для податкових накладних.

При цьому щодо можливості складання розрахунків коригування до податкових накладних, з дати складання яких минуло 1095 днів, ДФС направлено запит до Міністерства фінансів України.

Водночас повідомляємо, що згідно з нормами чинного законодавства платники податку зобов’язані самостійно декларувати свої податкові зобов’язання та визначати сутність і відповідність здійснюваних ними операцій тим, які передбачені ПКУ. Для цілей оподаткування платники податків зобов'язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподаткування та/або податкових зобов'язань, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов'язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством (пункт 44.1 статті 44 ПКУ).



По материалам: [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки]

Не нашли ответа на свой вопрос?
Зарегистрируйтесь и задайте новый вопрос.


Ответить Новая тема
1 чел. читают эту тему (гостей: 1, скрытых пользователей: 0)
Пользователей: 0

 

RSS Текстовая версия Сейчас: 18.04.24, 2:31
1С Предприятие 8.3, 1С Предприятие 8.2, 1С Предприятие 8.1, 1С Предприятие 8.0, 1С Предприятие 7.7, Литература 1С, Общие вопросы по администрированию 1С, Методическая поддержка 1С - всё в одном месте: на Украинском 1С форуме!