Заказы на доработку 1С (сервис удаленной работы)

Хранилище

База знаний
Неназначенных незавершенных заказов: 2, свеженьких 1
Бесплатные отчеты, обработки, конфигурации, внешние компоненты для 1С Статьи, описание работы, методики по работе с 1С

Здравствуйте, гость ( Вход | Зарегистрироваться )



> 8 порад адвоката як пройти перевірку Держпраці          
Деня Шмыгаль Подменю пользователя
сообщение 24.09.20, 10:50
Сообщение #1

Живет на форуме
***********
Группа: Пользователи
Сообщений: 8395
Спасибо сказали: 1 раз
Рейтинг: 0

Перевірки Держпраці це завжди неприємний сюрприз для роботодавця. Щоб не робити помилки при перевірках (або швидко виправити їх) надаю такі поради, виходячи вже із судової практики:

1. Приведіть в ладу інформацію про компанію в Інтернеті.

Інспектор праці ще до початку перевірки має право одержувати інформацію шляхом проведення аналізу наявної (доступної) інформації про стан додержання об’єктом відвідування законодавства про працю. Документи, одержані під час підготовки до проведення інспекційного відвідування, що містять інформацію про порушення об’єктом відвідування вимог законодавства про працю, долучаються до матеріалів інспекційного відвідування (п. 6 Порядку № 823).

Введіть у пошук назву вашої компанії (бренд) і здивуєтесь, скільки непотрібної для перевірки інформації є в мережах Інтернету.

Не давайте привід інспектору дізнатись більше, ніж потрібно.

Перевірте інформацію про компанію в Інтернеті, приведіть в порядок сайт та соціальні сторінки, видаліть оголошення про вакансії, яких не має в штатному розписі.



2. Проведіть інструктаж з працівниками та особами, які працюють за ЦПД.

Дійте на випередження. Пояснити працівникам суть співпраці, якщо працюєте за схемою ЦПД або ФОП. Кожен працівник повинен знати суть взаємовідносин з роботодавцем.

Отримують штрафи ті роботодавці, у яких не має порозуміння з працівниками.

І коли працівник або особа, з якої укладено ЦПД зустрів інспектора праці в офісі, він без всякого умислу, просто розгубившись, розповість інспектору «непотрібну інформацію» або підпише «непотрібний документ».

Тому, поговоріть з кожним працівником та з особою, з якою укладено ЦПД. Поясніть, що у разі не проходження перевірки, компанія може зазнати збитків, що може призвести до скорочення штату або додаткових виплат. Будьте командою. Заохочуйте їх.



3. Під час перевірки дізнайтесь у інспектора хто, кого та що будуть перевіряти.

Коли інспектор праці завітав з перевіркою та повідомивши про початок інспекційного відвідування, головне заспокоїтись і перевірити 3 головні обставини: посаду та прізвища ім’я, по-батькові інспектора праці, його посвідчення, реквізити суб’єкта відвідування (кого саме будуть перевіряти), предмет перевірки (що саме будуть перевіряти).



4. Не наддавайте письмових пояснень інспектору.

Інспектор праці має право наодинці або у присутності свідків ставити керівнику та/або працівникам об’єкта відвідування, іншим особам, що володіють необхідною інформацією, запитання, що стосуються законодавства про працю, отримувати із зазначених питань усні та/або письмові пояснення (п.п. 3 п. 10 Порядку №823).

Але, інспектор праці не має права допитувати. Моя порада, краще промовчати, не пояснювати нічого, навіть коли зловили на «гарячому».

Не відповідайте прямо інспектору на провокуючі питання. Наприклад, скажіть, що ви боїтесь розголосити комерційну таємницю або конфіденційної інформацію, тому не будете відповідати та надавати пояснення.

І моя порада, ні в якому разі ні керівнику, ні іншим особам не слід писати (підписувати) письмові пояснення інспектору праці.

Якщо керівник підписує документи інспектора (акт, припис, вимогу), просто напишіть «не згідний». А потім вже у зауваженнях до акту інспекційного відвідування або у скаргах викладіть свою позицію (заперечення).

Пам’ятайте, ви маєте право бути поінформованими про свої права та обов’язки (п.п. 7 п. 13 Порядку №823).



5. Вимагайте у інспектора праці надати наказ та направлення на перевірку.

Інспектор праці зобов’язаний повідомити про підстави проведення перевірки та надати копію направлення на перевірку, а ви повинні ознайомитись з такими підставами та отримати копію направлення (п. 3 ст. 6 Закону № 877-V та п. 8 Порядку № 823).

На початку перевірки Вам треба дізнатись причину (підставу), предмет та строк перевірки.

Для цього вимагайте інспектора праці надати вам наступні документи:

  • Наказ на перевірку, в якому перевіряєте правильність найменування суб'єкта господарювання, щодо якого буде здійснюватися захід (ЄДРПОУ, адреса) та предмет перевірки, тобто з яких питань проводиться перевірка ( ст. 7 Закону № 877-V).
  • Направлення на перевірку, в якому перевіряєте: наявність печатки територіального органу Держпраці, співпадіння ПІП інспектора відповідно до наказу, правильність реквізитів підприємства або ФОП (ЄДРПОУ, адреса), дату початку та закінчення перевірки, підстави для перевірки, які визначені в п. 5 Порядку №823.


6. Фіксуйте (відеозапис) дії інспектора праці.

Ви маєте право фіксувати проведення інспекційного відвідування засобами аудіо-, фото- та відеотехніки (п.п. 12 п. 13 Порядку №823).

Я раджу фіксувати всі дії інспектора праці. Це може стати Вашою «чарівною паличкою» в суді, оскільки у разі допущення інспектором порушень, можна їх довести в суді маючи відеозапис.

Інспектор праці також має право фіксувати проведення інспекційного відвідування засобами аудіо, фото- та відеотехніки (п.п. 6 п. 10 Порядку №823). В більшості випадків вони роблять це таємно, ще до того, як представились Вам.

Інспектор праці зобов’язаний долучити до акту інспекційного відвідування аудіо, фото- та відеозапис, який від робив в ході інспекційних відвідувань. Про долучення таких матеріалів робиться відмітка в акті (п. 19 Порядку №823). Ви маєте право ознайомитись з такими записами.



7. Розписуватись в документах інспектора має лише керівник.

Отримувати та розписуватись в документах, які надає інспектор праці раджу лише керівнику роботодавця або уповноваженій особі. Всім іншим особам (працівникам, особам, з якими укладено ЦПД, родичам, прохожим) не слід розписуватись в документах, що надає інспектор (вимога, припис, акт) та отримувати їх.



8. Не наддавайте інспектору відразу всі документи.

Вимога інспектора праці про надання об’єктом відвідування для ознайомлення документів та/або їх копій або витягів з документів, пояснень, доступу до всіх видів приміщень, організації робочого місця, внесена в межах повноважень, є обов’язковою для виконання (п. 11 Порядку №823).

Нехай інспектор винесе Вам вимогу про надання документів. Це інструмент для приведення до ладу документів.

Тому у вказаний у вимозі строк, подайте документи у прошитому та пронумерованому вигляді із супровідним листом з описом через канцелярію територіального органу Держпраці.

Ви маєте право оскаржити вимогу інспектора праці протягом 1 дня зїї отримання до керівника або заступника керівника відповідного територіального органу Держпраці (п. 26 Порядку №823). Подання в установлений строк скарги тимчасово припиняє виконання вимоги інспектора праці.



Адвокат Ганна Лисенко,

партнер АО «Адвокатська сім’я Лисенко»

Член Комітету з трудового права НААУ



По материалам: [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки]

Не нашли ответа на свой вопрос?
Зарегистрируйтесь и задайте новый вопрос.


Ответить Новая тема
1 чел. читают эту тему (гостей: 1, скрытых пользователей: 0)
Пользователей: 0

 

RSS Текстовая версия Сейчас: 19.04.24, 17:51
1С Предприятие 8.3, 1С Предприятие 8.2, 1С Предприятие 8.1, 1С Предприятие 8.0, 1С Предприятие 7.7, Литература 1С, Общие вопросы по администрированию 1С, Методическая поддержка 1С - всё в одном месте: на Украинском 1С форуме!