Державна регуляторна служба звертає увагу суб’єктів господарської діяльності, що 17 березня 2020 року був прийнятий та набув чинності необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки (№ 530-IX).

Підпунктом 4 п. 2 розд. 2 «Перехідні положення» зазначеного Закону встановлено, що на період встановлення карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Додатково повідомляємо, що також 17 березня 2020 року був прийнятий та набув чинності необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки (№ 533-IX).

Пунктом 3 розд. 2 «Прикінцеві та перехідні положення» цього Закону встановлено, що тимчасово, до 31 травня 2020 року забороняється проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, крім державного нагляду (контролю):

  • за діяльністю суб’єктів господарювання, які відповідно до затверджених Кабінетом Міністрів України критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності віднесені до суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику;
  • у сфері дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін;
  • у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення.


По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки