Тимофій Милованов на своїй сторінці в facebook зауважує, що під час кризи економіка має працювати. Так, певні підприємства мають бути і вже зупинені для карантину і не поширення вірусу. Але масова зупинка підприємств державою - це самогубство для економіки.

На підприємствах працюють люди, вони отримують зарплати, за які вони живуть. Підприємства платять податки і наповнюють бюджет, з яких платять пенсії і зарплати бюджетникам.

Існує багато варіантів як працювати під час кризи. Дистанційна робота - це один. Але якщо повний перехід на дистанційну роботу неможливий, не потрібно закривати підприємство (як порадив Прем`єр-міністр). Можна перевести підприємства і організації на меншу потужність, щоб працювало значно менше робітників і були знижені ризики розповсюдження вірусу. Тоді підприємства не будуть повністю зупинятись, працівники будуть отримувати частину зарплати, будуть платитись певні податки.

І найголовніше - таким підприємствам буде значно легше відновити роботу в повному обсязі після кризи, ніж тим які будуть повністю зупинені. А швидкість відновлення економіки буде нашим головним викликом після кризи.



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки