ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ІНДИВІДУАЛЬНА ПОДАТКОВА КОНСУЛЬТАЦІЯ

від 06.12.2018 р. № 5130/6/99-99-15-03-02-15/ІПК

Державна фіскальна служба України розглянула звернення щодо особливостей формування податкового кредиту та, керуючись необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки (далі - Кодекс), повідомляє.

Правила складання необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки (у тому числі заповнення її обов'язкових реквізитів) регулюються необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки та регламентуються Порядком заповнення податкової накладної, затвердженим необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 26.01.2016 за N 137/28267 (зі змінами, внесеними необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки).

Відповідно до необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки на дату виникнення податкових зобов'язань платник податку зобов'язаний скласти необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) у встановлений необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки термін.

Відповідно до необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки у необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки зазначаються в окремих рядках такі обов'язкові реквізити: код товару згідно з необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, для послуг - код послуги згідно з необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки; платники податків, крім випадків постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, мають право зазначати код товару згідно з УКТ ЗЕД або код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг неповністю, але не менше ніж чотири перших цифри відповідного коду.

Відповідно до необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки не відносяться до податкового кредиту суми податку, сплаченого (нарахованого) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені зареєстрованими в ЄРПН необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки / необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки чи не підтверджені необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, іншими документами, передбаченими необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки.

При цьому згідно з необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, що містить помилки в реквізитах, визначених необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки (крім коду товару згідно з необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки), які не заважають ідентифікувати здійснену операцію, її зміст (товар/послугу, що постачаються), період, сторони та суму податкових зобов'язань, є підставою для віднесення покупцем сум податку до податкового кредиту.

Таким чином, необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, що містить помилки у коді товару згідно з необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, не дає змоги ідентифікувати здійснену операцію, а тому не може бути підставою для віднесення сум ПДВ, зазначених у ній, до податкового кредиту.

При цьому необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки передбачено, що з метою виправлення помилок, допущених при складанні необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, у тому числі не пов'язаних із зміною суми компенсації вартості товарів/послуг, постачальником товарів/послуг складається необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки.

Отже, якщо при складанні необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки було допущено помилку у коді товару згідно з необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, така помилка може бути виправлена шляхом складання постачальником товарів/послуг необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки. Такий розрахунок коригування підлягає обов'язковій реєстрації в ЄРПН.

Крім того необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки передбачено, що у разі допущення продавцем товарів/послуг помилок при зазначенні обов'язкових реквізитів необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, встановлених необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, покупець/продавець таких товарів/послуг має право додати до податкової декларації за звітний податковий період заяву із скаргою на такого продавця/покупця. Таке право зберігається за ним протягом 365 календарних днів, що настають за граничним терміном подання податкової декларації за звітний (податковий) період, у якому не надано податкову накладну або допущено помилки при зазначенні обов'язкових реквізитів податкової накладної. До заяви додаються копії товарних чеків або інших розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв'язку з придбанням таких товарів/послуг, або копії первинних документів, складених відповідно до необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.

Протягом 90 календарних днів з дня надходження такої заяви із скаргою з урахуванням вимог, встановлених необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, контролюючий орган зобов'язаний провести документальну перевірку зазначеного продавця для з'ясування достовірності та повноти нарахування ним зобов'язань з податку за такою операцією.

Відповідно до необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки