Кабмін затвердив план з введення накопичувальної системи загальнообов'язкового пенсійного страхування, передає необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки.

Уряд запланував до кінця 2018 року розробити і внести до Парламенту ряд законопроектів про запровадження накопичувальної системи пенсійного страхування.

Запровадження накопичувальної системи пенсійного страхування передбачено пенсійною реформою, яка 11 жовтня 2017 року набула чинності.

Відповідно до необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки перерахування страхових внесків до накопичувальної системи пенсійного страхування запроваджується з 1 січня 2019 року.

Учасниками накопичувальної системи є особи, які за станом на 1 січня 2019 року підлягають загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню.

Застраховані особи, яким на 1 січня 2019 року залишилося менше 10 років до досягнення пенсійного віку, мають право прийняти рішення не сплачувати страхові внески до накопичувальної системи пенсійного страхування, а особи, які досягли пенсійного віку, не можуть бути платниками страхових внесків до накопичувального фонду.

Відповідний план заходів щодо введення накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування на 2017 - 2019 роки затверджений на засіданні Уряду 11 жовтня 2017 року.



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки