ДФСУ в необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки наголосила: із метою підтвердження сум, які не належать до складу доходу платника єдиного податку, фізичні особи — підприємці повинні мати відповідні документи (договори, банківські документи тощо), зокрема, у разі якщо надходили:
  • транзитні кошти для виконання чи організації виконання визначених договором транспортного експедирування послуг;
  • суми кредиту в іноземній валюті;
  • проценти, отримані від банку за користування коштами на рахунку;
  • суми завдатку у випадку, якщо поверталися кошти, які помилково надійшли на розрахунковий рахунок ФОПа-єдинника.

Водночас контролери зауважили: для підтвердження даних податкового обліку, у т.ч. даних податкових декларацій із ПДВ, можуть братися до уваги лише ті первинні документи, які складені в разі фактичного здійснення господарської операції.

За відсутності первинних документів на товари (роботи, послуги), придбані платником єдиного податку, у разі виявлення факту неутримання ПДФО під час виплати доходу громадянам до платників податків застосовуються штрафні санкції як до податкового агента, передбачені п. 127.1 ПКУ, і на суму податкового боргу нараховується пеня після спливу строків погашення узгодженого грошового зобов'язання згідно з пп. 129.1.1 ПКУ.

За незбереження первинних документів до платників можуть бути застосовані штрафи відповідно до п. 121.1 ПКУ.

Окрім того, до фізичних осіб, які не ведуть або ведуть із порушенням облік доходів і витрат, застосовується відповідальність у формі адміністративного штрафу.

По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки