необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки

ДФС проінформувала про зміни в адмініструванні транспортного податку.

Зокрема, об’єктом оподаткування є легкові автомобілі:

    з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно), що розраховується з календарної дати виготовлення транспортного засобу, або з 1 січня року виготовлення, зазначеного у реєстраційних документах, якщо календарну дату виготовлення визначити неможливо;

  • із середньоринковою вартістю понад 750 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового року, тобто понад 1 033 500 грн. Таку вартість визначає Мінекономрозвитку за методикою, затвердженою КМУ, виходячи з марки, моделі, року випуску, типу двигуна, об’єму циліндрів двигуна, типу коробки переключення передач, пробігу автомобіля, і розміщує на своєму веб-сайті.

    Ставка податку, як і раніше, встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 грн. за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

    Платники податку — юрособи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року (2016 рік) і до 20 лютого цього ж року подають органу ДФС за місцем реєстрації авто декларацію (форма затверджена наказом Мінфіну від 10.04.2015 № 415) з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

    Щодо придбаного впродовж року автомобіля декларація подається протягом місяця з дня виникнення права власності на авто, а податок сплачується з місяця, в якому виникло право власності.

    По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки