необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки

Відповідальним зберіганням вважається господарська операція, що здійснюється платником податків і передбачає передачу згідно з договорами схову матеріальних цінностей на зберігання іншій фізичній чи юридичній особі без права використання у господарському обороті такої особи з подальшим поверненням таких матеріальних цінностей платнику податків без зміни якісних або кількісних характеристик (пп. 14.1.32 Податкового кодексу України; ПК).

З урахуванням вимог ПК та Цивільного кодексу України при передачі майна на відповідальне зберігання власник майна передає зберігачу майно на зберігання, а зберігач надає власнику майна послуги зі зберігання цього майна.

При цьому згідно із підпунктом 196.1.2 ПК операції з передачі майна у схов (відповідальне зберігання), а також з повернення майна зі схову (відповідального зберігання) його власнику не є об’єктом оподаткування ПДВ.

Отже, операція з передачі майна на зберігання для власника цього майна не є об’єктом оподаткування ПДВ. Водночас операція з надання послуг зі зберігання майна, переданого на відповідальне зберігання, для зберігача є об’єктом оподаткування ПДВ та оподатковується ПДВ у загальновстановленому порядку.

По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки