Помощь - Поиск - Пользователи - Календарь
Полная версия этой страницы: Печатные формы
Украинский 1С форум: всё про 1С 8.3, 1С 8.2, 1С 8.1, 1С 8.0, 1С 7.7 > Программисту > Программирование в 1С Предприятие 8.1 (8.0)
lin
Доброго дня!

Мені потрібно створити додаткові печатні форми, для багатьох документів.

Тому виникли запитання:
1) Як мені їх створювати? Наскільки я розумію найкращий варіант - як "внешняя обработка" і потім підключати до конкретного документу.
Чи можливо підключити як додаткову печатну форму до документа "Внешний отчет"?

2) Як можна зручно оформляти печатні форми? Наприклад в мене є зразок наказу в вордовському документі. Він оформлений ідеально, тобто всі відступи, форматування так як потрібно. Основна проблема - це гарно оформити відступи. Я створюю макет "табличний документ", тому що мені потрібно підставляти прізвища і т.д., але от щоб добитись гарного форматування потрібно багато часу (і нервів, можливо тому шо я не вмію це робити) приділити.
Чи можливо швидко і зручно форматувати макети типу табличні документи?
MATEVI
1. необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
lin
Цитата(MATEVI @ 10.12.10, 11:46) необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
1. необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки

Дякую, вже бачив цю статтю. Це я все знаю.

Мене більше цікавить як гарно оформляти печатні форми.

Зараз наприклад в мене текст вилазить за межі документу... шукаю параметри які будуть робити перенос по словам автоматично...
MATEVI
Тут не подскажу извините. Но думаю что проще настроить в макете изначально, чем возможно искать несуществующие решения. Но может я и ошибаюсь.
lin
Наприклад:

Є текст, в якому є прізвище працівника. Як зробити в Макеті ТабличномуДокументі так, щоб відстані між словами автоматично розширювались в залежності від кількості символів параметра ячейки?, так як кількість букв в ПІБ може бути дуже різною:

"Прийняти Петренко Ірину Сергіївну на посаду..."
"Прийняти Кота Іван Івановича на почаду..."

в мене получається або замало відстані між сусідніми словами, або забагато вільного простору.
Ardi
Пробелов = цел(1+стрДлина(фио)/69);
для ъ=1 по пробелов цикл
пробел=пробел+" ";
конеццикла;
фио=стрзаменить(фио," ",пробел);
lin
Цитата(Ardi @ 10.12.10, 14:42) необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
Пробелов = цел(1+стрДлина(фио)/69);
для ъ=1 по пробелов цикл
пробел=пробел+" ";
конеццикла;
фио=стрзаменить(фио," ",пробел);

А що це дасть?
logist
Цитата(lin @ 10.12.10, 15:09) необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
А що це дасть?

Увеличит кол-во пробелов между словами (ФИО) пропорционально длине строки.
lin
Цитата(logist @ 10.12.10, 15:12) необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
Увеличит кол-во пробелов между словами (ФИО) пропорционально длине строки.

Обрізається ПІБ, бо відстань між словами "Прийняти" і "(ідентиф" задається вручну, простим збільш-зменш. ширини ячейок.
logist
А зачем Вы изобретаете формы приказов, если есть стандартные формы утвержденные Минстатом.
lin
Цитата(logist @ 10.12.10, 15:29) необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
А зачем Вы изобретаете формы приказов, если есть стандартные формы утвержденные Минстатом.

Це вже інше питання. Компанія використовує свої форми наказів.
Ardi
"Сергеевна и (идентиф..)" должны быть в одной ячейке. ОбъединиТЕ ячейки.
lin
Цитата(Ardi @ 10.12.10, 15:52) необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
"Сергеевна и (идентиф..)" должны быть в одной ячейке. Объедини ячейки.

"Петренко Ірину Сергіївну" - це ФИО, яке змінюється в залежності від сотрудника. Тобто ця ячейка в макеті стоїть типу Параметр. Відповідно неможливо обєднати Сергеевна и (идентиф..)" в одной ячейке.
logist
Цитата(lin @ 10.12.10, 16:01) необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
Відповідно неможливо обєднати Сергеевна и (идентиф..)" в одной ячейке.

Это почему не можливо? Сцепить две-три строки в одну и вывести в одну ячейку... Ardi прав.
lin
Цитата(logist @ 10.12.10, 16:14) необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
Это почему не можливо? Сцепить две-три строки в одну и вывести в одну ячейку... Ardi прав.

Я про це думав, можливо так і прийдеться зробити.
Бачу всеодно приходиться придумувати "костилі".
logist
Цитата(lin @ 10.12.10, 16:18) необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
Бачу всеодно приходиться придумувати "костилі".

Вибачте, але костиль вже було придумано вашою компанією, коли вирішили зробити власні форми документації...
lin
Цитата(logist @ 10.12.10, 16:22) необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
Вибачте, але костиль вже було придумано вашою компанією, коли вирішили зробити власні форми документації...

Так, корінь проблеми саме звідси.
Ardi
Мы бы поизучали как это делается в других документах и конфигурациях прежде чем делать немеряную кучу порученой нам рабты.
И почитали несколько уроков-практикумов.
lin
Цитата(Ardi @ 10.12.10, 17:31) необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
Мы бы поизучали как это делается в других документах и конфигурациях прежде чем делать немеряную кучу порученой нам рабты.
И почитали несколько уроков-практикумов.

А я і вивчаю.

Знайшов вирішення проблеми:

-об'єдную кілька ячейок, ставлю Заполнение - "Шаблон"
-і пишу в ячейку "Прийняти [ФИОПолное] з ідентифікаційним номером..."

І все, параметри передаються так само. Нетреба ніяких костилів.
lin
Цитата(lin @ 10.12.10, 18:21) необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
А я і вивчаю.

Знайшов вирішення проблеми:

-об'єдную кілька ячейок, ставлю Заполнение - "Шаблон"
-і пишу в ячейку "Прийняти [ФИОПолное] з ідентифікаційним номером..."

І все, параметри передаються так само. Нетреба ніяких костилів.

Виникла ще одна проблема. Як можна в шаблоні <Прийняти [ФИОПолное] з ідентифікаційним номером...>
задати тип шрифту "Жирний" тільки для параметра [ФИОПолное] ?

Якщо просто змінювати тип шрифту - змінюється текст всього шаблону.
Vofka
Цитата
Якщо просто змінювати тип шрифту - змінюється текст всього шаблону.

Вы изначально логику данной задачи неправильно построили. Простите, но через одно место всё как-то.
lin
Цитата(Vofka @ 14.12.10, 17:20) необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
Вы изначально логику данной задачи неправильно построили. Простите, но через одно место всё как-то.

Логику задачи я не ставив. Я лиш виконую поручені мені завдання.

Як з вашої точки зору буде правильно побудована логіка?
Для просмотра полной версии этой страницы, пожалуйста, пройдите по ссылке.