Яким чином ЮО повинна проводити розрахунки через РРО за товари, які отримує покупець за допомогою подарункового сертифіката?

Відповідно до п. 11 ст. 3 Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР „Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” із змінами та доповненнями (далі – Закон) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані проводити розрахункові операції через реєстратори розрахункових операцій з використанням режиму попереднього програмування найменування, цін товарів (послуг) та обліку їх кількості.

Згідно з п. 3.1 р. 3 Положення про форму та зміст розрахункових документів, затвердженого наказом ДПА України від 01.12.2000 № 614, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05.02.2001 № 105/5296 із змінами та доповненнями (далі – Положення № 614), фіскальний касовий чек на товари (послуги) (далі - касовий чек) - це розрахунковий документ, надрукований реєстратором розрахункових операцій при проведенні розрахунків за продані товари (надані послуги).

Обов’язкові реквізити касового чека визначені п. 3.2 Положення № 614.

При цьому при розрахунку за товар раніше придбаним сертифікатом у касовому чеку, зокрема зазначаються:

- найменування товару, який реалізується;
- кількість товару, який реалізується;
- вартість проданого товару;
- ставка та сума ПДВ;
- форма оплати, в якій зазначається запис «Подарунковий сертифікат» та у разі необхідності - сума коштів, яка доплачується готівкою чи безготівково (кредитна картка тощо).

необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки


По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки