Оперативники ДПІ у Деснянському районі ГУ Міндоходів у м. Києві попередили спробу ввозу на митну територію України партії чаю відомого виробника зі Шрі-Ланки за заниженими цінами

В ході проведення операції «Прозорий імпорт», співробітниками оперативного управління податкової міліції ДПІ у Деснянському районі ГУ Міндоходів у м. Києві, виявлено групу осіб, які створивши низку «фіктивних» суб’єктів господарської діяльності здійснювали, за допомогою останніх, імпорт до України товарів по занижених цінах, при цьому ухиляючись від сплати податків та митних платежів. В подальшому імпортована продукція реалізувалася за готівку та здійснювалося незаконне формування податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки.

В поле зору оперативників дані суб’єкти господарської діяльності потрапили не випадково – вони були встановлені в ході оперативного відпрацювання осіб, які здійснюють митне оформлення товарів та пов’язаних осіб, що здійснюють ризикові імпортні операції.

В ході проведення заходів було отримано інформацію, що найближчим часом на адресу підконтрольного «фіктивного» підприємства «К», надійде партія чаю відомого світового виробника. В ході огляду вантажного автомобіля марки «Рено», де знаходилось понад 10 тис. упаковок чаю було встановлено, що задекларована вартість імпортованого товару занижена в декілька разів. В подальшому вказаний вантаж було вилучено та передано на відповідальне зберігання з метою забезпечення відшкодування завданих державі збитків. Орієнтовна вартість вилученого товару становить близько 700 тис.грн. Тривають слідчі дії.

Як зазначив заступник начальника оперативного управління ДПІ у Деснянському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Андрій Скобцов: «Оперативники Міндоходів зорієнтовані не на кількісні показники, а на якісне викриття резонансних злочинів. Подальша детінізація економіки, боротьба зі схемами мінімізації податкових зобов’язань, незаконними спробами збагатитися за рахунок держбюджету – такими є акценти в нашій роботі».



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки