Даним підпунктом визначено такий термін як «алкогольні напої», до яких відносяться продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукровмісних матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 0,5 % об’ємних одиниць.
Разом з тим, підпунктом 213.1.9 ПКУ визначено, що об’єктами оподаткування акцизним податком є операції з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, до яких відносяться і алкогольні напої.
Щодо реалізації суб’єктами господарювання ресторанного господарства фірмових страв, кулінарних, кондитерських та борошняних виробів, кави, чаю або шоколаду, до яких відповідно до нормативних документів на їх виготовлення, затверджених в установленому порядку, додано алкогольні напої, то кінцева продукція не є підакцизною (окрім коктейлів, виготовлених з використанням алкогольних напоїв, якщо вміст спирту етилового в таких коктейлях перевищує 0,5 % об’ємних одиниць).
По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки