Постанова була розроблена фахівцями МОЗ України у зв'язку з ситуацією, що склалась на валютному ринку та у відповідь на чисельні звернення регіональних структурних підрозділів з питань охорони здоров'я державних адміністрацій, закладів охорони здоров'я, аптечних закладів та хворих, які мають право на безоплатне і пільгове забезпечення лікарськими засобами, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 р. №1303 "Про впорядкування безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань», оскільки забезпечення соціально незахищених верств населення пільговими лікарськими засобами було ускладнено через те, що стрімкі зміни курсу валют перевищували дозволені законодавством темпи можливого зростання задекларованої оптово-відпускної ціни на них.
Постанова набуде чинності з моменту опублікування в офіційних виданнях.
«МОЗ України запевняє, що наразі дана постанова є тимчасовим заходом стабілізації ситуації по ціноутворенню на ліки. В даний момент триває розробка додаткових економічних інструментів регулювання цін. Розробка здійснюється за допомогою Асоціації виробників інноваційних ліків (АПРАД) в межах співпраці експертної групи з дерегуляції фармацевтичного ринку, що працює на базі МОЗ України», - зазначила Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра Павленко.
По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки