Заказы на доработку 1С (сервис удаленной работы)

Хранилище

База знаний
Бесплатные отчеты, обработки, конфигурации, внешние компоненты для 1С Статьи, описание работы, методики по работе с 1С

Здравствуйте, гость ( Вход | Зарегистрироваться )



> Перспективи податку на виведений капітал обговорили експерти          
Володя Гройсман Подменю пользователя
сообщение 26.05.17, 23:50
Сообщение #1

Живет на форуме
***********
Группа: Пользователи
Сообщений: 20863
Спасибо сказали: 27 раз
Рейтинг: 0

Мінфін завершує роботу над законопроектом про податок на виведений капітал. Там визнають, що ідея має ряд суттєвих мінусів, і хочуть аби сам бізнес та експерти визначились із доцільністю запровадження такого податку. А деякі науковці вважають ідею апріорі утопічною, повідомляє [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки].

Міністерство фінансів закінчує роботу над проектом закону про податок на виведений капітал і найближчим часом передасть його до Кабінету міністрів. Про це повідомила радник міністра фінансів, голова Проектного офісу реформ Яна Бугрімова під час Першого форуму з прямого оподаткування, організованого Асоціацією податкових радників спільно з Асоціацією адміністративних суддів, платформою Текслінк та Асоціацією адвокатів України.

«Не скажу, що це була ініціатива міністерства, але зобов’язання розробити такий проект містяться у змінах до Податкового кодексу, прийнятих у минулому році», - зазначила вона. Йдеться про п.5 закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» (від 21.12.2016 № 1797-VIII). Відповідно до нього Кабмін має до 1 липня 2017 року розробити і внести до Верховної Ради проект закону щодо запровадження податку на виведений капітал.

Також Я.Бугрімова послалась на те, що прийняття цього проекту «підтримується досить великою кількістю бізнесу», відтак Мінфін останні 3 місяці працює над його написанням на базі раніше розробленого профільним комітетом ВР

проекту. І зазначила, що на даному етапі позиція експертів і бізнесу щодо введення чи не введення цього податку дуже важлива. Оскільки за великої кількості плюсів у нього є й суттєві мінуси.

Ідея полягає в тому, що податок стягується не в момент отримання прибутку за підсумками звітного періоду, а в момент розподілення. Тобто це фактично відкладений податок на прибуток, або свого роду кредит на розвиток бізнесу. Відповідно, об’єктом оподаткування буде виведений капітал у вигляді дивідендів – планується ставка 15%, та прирівняні що них платежі – 20%. Список останніх ще обговорюється, зокрема йдеться про операції із нерезидентами.

Очевидними ризиками запровадження нового податку є значні недонадходження до бюджету й відсутність джерел їх компенсації, можливі зловживання (створюватимуться схеми виводу капіталу без оподаткування) та неготовність боротись із ними податківців на даному етапі тощо.

Професор кафедри фінансового права юридичного факультету КНУ ім. Тараса Шевченка Данило Гетманцев є «найбільш послідовним противником» податку на виведений капітал. «Не все, що гарно звучить, насправді добре на практиці. Комуністична ідея – «від кожного за його здібностями, кожному за його працею» теж гарна у Маркса на папері. Але про її реалізацію в нашій країні ми чудово знаємо», - аргументував він свою позицію.

Науковець зазначив, що ідея містить чисельні підводні камені, тому, на його думку, чесніше було б просто відмінити податок на прибуток на певний час, замість уведення «якогось складного механізму, який, за великим рахунком, недієздатний».



По материалам: [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки]

Не нашли ответа на свой вопрос?
Зарегистрируйтесь и задайте новый вопрос.


Ответить Новая тема
1 чел. читают эту тему (гостей: 1, скрытых пользователей: 0)
Пользователей: 0

 

RSS Текстовая версия Сейчас: 28.03.24, 22:07
1С Предприятие 8.3, 1С Предприятие 8.2, 1С Предприятие 8.1, 1С Предприятие 8.0, 1С Предприятие 7.7, Литература 1С, Общие вопросы по администрированию 1С, Методическая поддержка 1С - всё в одном месте: на Украинском 1С форуме!