Заказы на доработку 1С (сервис удаленной работы)

Хранилище

База знаний
Неназначенных незавершенных заказов: 1
Бесплатные отчеты, обработки, конфигурации, внешние компоненты для 1С Статьи, описание работы, методики по работе с 1С

Здравствуйте, гость ( Вход | Зарегистрироваться )



> Нормативна база: Листи: Листи ДФСУ: Про застосування статті 24 Протоколу 1 (лист ДФС від 10.08.2017 р. № 21337/7/99-99-19-04-01-17)          
Володя Гройсман Подменю пользователя
сообщение 15.08.17, 23:50
Сообщение #1

Живет на форуме
***********
Группа: Пользователи
Сообщений: 20863
Спасибо сказали: 27 раз
Рейтинг: 0

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 10.08.2017 р. № 21337/7/99-99-19-04-01-17

Митницям ДФС



Про застосування статті 24 Протоколу 1

На доповнення до [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки] та від 03.03.2017 N 5466/7/99-99-19-03-17 щодо застосування статті 24 Протоколу 1 до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом від 27 червня 2014 року (далі - Угода) в частині строку дії документів про походження товарів повідомляємо таке.

Відповідно до статті 24 Протоколу 1 "Щодо визначення концепції "Товарів, що походять з певної країни" і методів адміністративного співробітництва" (далі - Протокол 1) строк дії сертифіката з перевезення товару EUR.1 та декларації інвойс складає чотири місяці з дати їх видачі у країні експорту, при цьому в межах зазначеного періоду вони мають бути надані митним органам країни імпорту.

Підтвердження походження, що подаються до митних органів країни імпорту пізніше кінцевої дати подання, вказаної в пункті 1 цієї статті, можуть бути прийняті з метою застосування преференційного режиму якщо:

вони не були подані до встановленої кінцевої дати через виняткові обставини;

імпортовані товари були представлені раніше цієї кінцевої дати. Відповідно до частини першої статті 318 Митного кодексу України (далі - Кодекс) митному контролю підлягають усі товари, транспортні засоби комерційного призначення, які переміщуються через митний кордон України.

Перебування товарів, транспортних засобів комерційного призначення під митним контролем у разі ввезення на митну територію України:

розпочинається з моменту перетинання ними митного кордону України; закінчується після закінчення митного оформлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються через митний кордон України, за винятком митних режимів, які передбачають перебування під митним контролем протягом усього часу дії митного режиму (стаття 321 Кодексу).

Відповідно до [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки], четвертої статті 201 Кодексу товари з моменту пред'явлення їх митному органу до поміщення їх у відповідний митний режим можуть перебувати на тимчасовому зберіганні під митним контролем. Тимчасове зберігання товарів під митним контролем здійснюється на складах тимчасового зберігання (далі - СТЗ). На тимчасове зберігання під митним контролем із застосуванням положень глави 29 Кодексу товари також можуть розмішуватися на митних складах або на складах митних органів.

Частиною другою статті 210 Кодексу визначено, що товари, вивантажені з судна в зону митного контролю на території морського, річкового порту, для митних цілей вважаються такими, що перебувають на складі тимчасового зберігання.

Порядок розміщення та зберігання товарів, транспортних засобів комерційного призначення на СТЗ (СГД) затверджено наказом Міністерства фінансів України від 28.05.2012 N 613 "Про затвердження Положення про склади тимчасового зберігання", який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 01 серпня 2012 року за N 1307/21619) (далі - Положення N 613).

Згідно з пунктами 7.1 та 7.4 розділу VII Положення N 613 прийняте посадовою особою митного органу рішення про розміщення товарів на СТЗ засвідчується відбитком штампа "Під митним контролем" посадової особи митного органу на:

єдиному уніфікованому документі на розміщення та тимчасове зберігання товарів - у разі розміщення товарів на СТЗ, що розташовані на митній території України, крім розташованих на територіях портів та аеропортів;

товаротранспортних документах (коносаменті (Bill of Lading), авіаційній вантажній накладній (Air Waybill), міжнародній автомобільній накладній (CMR), залізничній накладній (СМГС і ЦІМ)) - у разі розміщення товарів на СТЗ, розташованих на територіях портів та аеропортів.

Враховуючи зазначене, до товарів може бути застосовано преференційний режим чи відновлено режим вільної торгівлі в рамках Угоди відповідно до вимог статті 24 Протоколу 1 шляхом подання органу доходів і зборів (митниці) ДФС оригіналу сертифіката з перевезення товару EUR.1 або декларації інвойс, які були дійсні на момент їх:

митного оформлення в митний режим імпорту, але не застосовані; або поміщення у інший митний режим, який передбачає їх перебування під митним контролем; або

тимчасового зберігання під митним контролем до поміщення у митний режим.



В. о. Голови

М. В. Продан



По материалам: [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки]

Не нашли ответа на свой вопрос?
Зарегистрируйтесь и задайте новый вопрос.


Ответить Новая тема
1 чел. читают эту тему (гостей: 1, скрытых пользователей: 0)
Пользователей: 0

 

RSS Текстовая версия Сейчас: 16.04.24, 18:55
1С Предприятие 8.3, 1С Предприятие 8.2, 1С Предприятие 8.1, 1С Предприятие 8.0, 1С Предприятие 7.7, Литература 1С, Общие вопросы по администрированию 1С, Методическая поддержка 1С - всё в одном месте: на Украинском 1С форуме!