Заказы на доработку 1С (сервис удаленной работы)

Хранилище

База знаний
Бесплатные отчеты, обработки, конфигурации, внешние компоненты для 1С Статьи, описание работы, методики по работе с 1С

Здравствуйте, гость ( Вход | Зарегистрироваться )



> Нормативна база: Листи: Листи ДФСУ: Про пропуск вантажу експрес-перевізника (лист ДФС від 19.09.2017 р. № 24970/7/99-99-18-04-01-17)          
Володя Гройсман Подменю пользователя
сообщение 18.10.17, 23:50
Сообщение #1

Живет на форуме
***********
Группа: Пользователи
Сообщений: 20863
Спасибо сказали: 27 раз
Рейтинг: 0

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 19.09.2017 р. № 24970/7/99-99-18-04-01-17

Митницям ДФС



Про пропуск вантажу експрес-перевізника

Відповідно до Інструкції з організації митного контролю та митного оформлення міжнародних експрес-відправлень, що переміщуються (пересилаються) через митний кордон України, затверджено наказом Держмитслужби України від 03.09.2007 N 728, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 21.09.2007 р. за N 1081/14348, для погодження з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, місця розташування центральної сортувальної станції (регіональної сортувальної станції) і включення її (їх) до Реєстру центральних сортувальних станцій, регіональних сортувальних станцій (далі - Реєстр) кожен експрес-перевізник надає копії угод відповідними іноземними операторами експрес-перевізень.

Копії угод також надаються експрес-перевізником у разі зміни у них відомостей та/або в разі укладання нових угод.

Частиною другою статті 186 Митного кодексу України (далі - Кодекс) визначено, що залежно від наявності перевізника, відправника, одержувача, а також договору на перевезення товари переміщуються у:

1) вантажних відправленнях;

2) супроводжуваному багажі;

3) несупроподжуваному багажі;

4) ручній поклажі;

5) міжнародних поштових відправленнях;

6) міжнародних експрес-відправленнях.

У рамках виконання вказаних угод експрес-перевізник забезпечує прискорене перевезення міжнародних експрес-відправлень, їх приймання, обробку та пред'явлення органам доходів і зборів для митного контролю та митного оформлення.

Водночас положеннями статті 233 Кодексу українському екслрес-перевізнику надано низку спрощень при переміщенні ним міжнародних експрес-відправлень (вантажу експрес-перевізника) митною територією України з використанням належних йому чи найманих ним транспортних засобів.

Так, згідно з частиною третьою статті 233 Кодексу з метою здійснення пропуску вантажу експрес-перевізника на митну територію України експрес-перевічник подає органу доходів і зборів єдиний транспортний документ (загальні авіанакладні (AWB-airwaybill, MAWB-master airwaybill), CMR, bill of lading (коносамент) тощо), який одночасно є документом контролю доставки з пункту пропуску через державний кордон України до центральної сортувальної станції.

З метою створення умов для оперативного перегляду інформації при. здійсненні митного контролю товарів, що перемішуються у міжнародних експрес-відправленнях, ДФС доопрацьовано програмно-інформаційний комплекс "Реєстр центральних сортувальних станцій, регіональних сортувальних станцій" у складі Єдиної автоматизованої інформаційної системи органів доходів і зборів, а саме доповнено інформацією про:

іноземного оператора експрес-перевезень та реквізити угоди ("Іноземна компанія / N угоди / дата / строк дії");

транспортні засоби експрес-перевізника ("Номер ТЗ перевізника / марка-модель / N свідоцтва / період дії").

З метою прискорення здійснення процедур митного контролю зазначена інформація повинна використовуватися посадовими особами митниць ДФС при наданні дозволу на пропуск вантажу експрес-перевізника на митну територію України за єдиним транспортним документом для співставлений відомостей про іноземного оператора експрес-перевезень, вказаного у єдиному транспортному документі, з інформацією, розміщеною у Реєстрі, а також перевірки відомостей про транспортний засіб експрес-перевізника, яким переміщується вантаж експрес-перевізника.

З урахуванням зазначеного митницям ДФС забезпечити:

оформлення в установленому порядку регламентованого доступу до програмно-інформаційного комплексу "Реєстр центральних сортувальних станцій, регіональних сортувальних станцій" у складі Єдиної автоматизованої інформаційної системи органів доходів і зборів посадовим особам, які здійснюють пропуск товарів через державний кордон України;

використання наявної в Реєстрі інформації під час здійснення пропуску через державний кордон України товарів, що перемішуються у міжнародних експрес-відправленнях, у тому числі для визначення способу переміщення товарів відповідно до вимог частини другої статті 186 Кодексу.

Митницям ДФС, у зоні діяльності яких здійснюється відкриття центральних сортувальних станцій (регіональних сортувальних станцій) або надаються угоди з іноземними операторами експрес-перевезень, після відпрацювання інформації про угоди, укладені експрес-перевізниками з іноземними операторами експрес-перевезень, а також про транспортні засоби експрес-перевізників направляти таку інформацію до ДФС для забезпечення її внесення до Реєстру, супроводжуючи засвідченими із установленому порядку.

З огляду на викладене абзац одинадцятий листа Міністерства доходів і зборів України від 21.03.2014 р. № 6664/7/99-99-24-01-03-17 вважати таким, що втратив чинність.

Керівникам митниць ДФС з урахуванням того, що інформація в Реєстрі постійно оновлюється, забезпечити контроль за її використанням посадовими особами підпорядкованих митниць.



В. о. Голови

М. В. Продан



По материалам: [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки]

Не нашли ответа на свой вопрос?
Зарегистрируйтесь и задайте новый вопрос.


Ответить Новая тема
1 чел. читают эту тему (гостей: 1, скрытых пользователей: 0)
Пользователей: 0

 

RSS Текстовая версия Сейчас: 29.03.24, 14:10
1С Предприятие 8.3, 1С Предприятие 8.2, 1С Предприятие 8.1, 1С Предприятие 8.0, 1С Предприятие 7.7, Литература 1С, Общие вопросы по администрированию 1С, Методическая поддержка 1С - всё в одном месте: на Украинском 1С форуме!