Заказы на доработку 1С (сервис удаленной работы)

Хранилище

База знаний
Неназначенных незавершенных заказов: 2
Бесплатные отчеты, обработки, конфигурации, внешние компоненты для 1С Статьи, описание работы, методики по работе с 1С

Здравствуйте, гость ( Вход | Зарегистрироваться )



> Мінімально допустимий строк корисного використання для окремих об'єктів          
Володя Гройсман Подменю пользователя
сообщение 21.09.17, 0:00
Сообщение #1

Живет на форуме
***********
Группа: Пользователи
Сообщений: 20863
Спасибо сказали: 27 раз
Рейтинг: 0

В індивідуальній податковій консультації [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки] ДФС відзначає, що мінімально допустимий строк корисного використання для електронно-обчислювальних машин, інших машин для автоматичної обробки інформації, пов'язаних з ними засобів зчитування або друку інформації, пов'язаних з ними комп'ютерних програм (крім програм, витрати на придбання яких визнаються роялті, та/або програм, визнаних нематеріальним активом), інших інформаційних систем, комутаторів, маршрутизаторів, модулів, модемів, джерел безперебійного живлення і засобів їх підключення до телекомунікаційних мереж, телефонами (в тому числі стільникових), мікрофонів і раціях, вартість яких перевищує 2 500 грн., дорівнює 2 рокам. Всі перераховані вище об'єкти, вартість яких не перевищує 6 000 грн., не є основними засобами для цілей застосування ст. 138 Кодексу.

Іншими словами, ДФС підводить до того, що термін амортизації зазначених об'єктів становить 2 роки.

Нагадаємо, що критерії віднесення активів до основних засобів у податковому обліку визначено п.п. 14.1.138 п. 14.1 ст. 14 ПКУ, а саме:

  • вартість активу перевищує 6 000 грн .;
  • строк корисного використання (експлуатації) активу становить більше 1 року (або операційний цикл, якщо він довший за рік).
Практично аналогічні критерії передбачені в бухгалтерському обліку, за винятком того, що вартісний критерій підприємство встановлює самостійно. Хоча, як правило, для забезпечення порівнянності податкового і бухгалтерського обліку підприємствами встановлюється однаковий вартісної критерій, тобто 6 000 грн. Якщо термін використання активу перевищує один рік, але його вартість менше 6 000 грн., то такий актив є малоцінним необоротним матеріальним активом (МНМА).

У ПКУ визначення поняття МНМА відсутнє. Класифікація груп основних засобів та інших необоротних активів визначена п.п. 138.3.3 п. 138.3 ст. 138 ПКУ, а малоцінні необоротні матеріальні активи включені до групи 11. Однак, виходячи з положень п.п. 134.1.1 п. 134.1 ст. 134 ПКУ МНМА підлягають амортизації за правилами бухгалтерського обліку.

Тобто вартість МНМА погашається за допомогою нарахування зносу за встановленою підприємством ставкою (нормою) (п. 27 П(С)БУ-7) з урахуванням очікуваного способу використання таких об'єктів. Згідно з цією нормою амортизація МНМА може нараховуватися в першому місяці використання об'єкта в розмірі 50% його вартості, яка амортизується, а решта 50% вартості - у місяці їх списання з балансу або в першому місяці експлуатації об'єкта в розмірі 100% його вартості.

Таким чином, позиція ДФС щодо амортизації вищевказаних об'єктів протягом 2 років, на наш погляд, не відповідає вимогам чинного законодавства.



По материалам: [необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки]

Не нашли ответа на свой вопрос?
Зарегистрируйтесь и задайте новый вопрос.


Ответить Новая тема
1 чел. читают эту тему (гостей: 1, скрытых пользователей: 0)
Пользователей: 0

 

RSS Текстовая версия Сейчас: 25.04.24, 2:20
1С Предприятие 8.3, 1С Предприятие 8.2, 1С Предприятие 8.1, 1С Предприятие 8.0, 1С Предприятие 7.7, Литература 1С, Общие вопросы по администрированию 1С, Методическая поддержка 1С - всё в одном месте: на Украинском 1С форуме!