Підтримати

Всі права захищені:

© Громадське Телебачення, 2013-2022.

Вищий адмінсуд підтвердив правомірність заборони російських соцмереж

ВАСУ відмовив у задоволенні позову студента Києво—Могилянської академіїМикити Євстіфеєва до президента ПетраПорошенка про визнання неправомірним указу про заборону російських соцмереж і ряду інших інтернет—ресурсів.

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відмовив у задоволенні позову студента Національного університету «Києво-Могилянська академія» Микити Євстіфеєва до президента Петра Порошенка про визнання неправомірним указу про заборону російських соцмереж і ряду інтернет-ресурсів.

Заслухавши позиції сторін, суд прийняв рішення і оголосив його резолютивну частину на засіданні в середу 14 червня, передає  «Інтерфакс-Україна».

Колегія суддів відмовила у визнанні протиправними та нечинними ряду пунктів указу президента від 15 травня про введення в дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року що заборони російських соцмереж та ресурсів.

Зазначається, що це рішення може бути оскаржене у Верховному суді України.

Нагадаємо, 19 травня юрист «Чугуївської правозахисної групи» Роман Лихачов подав позов до президента Петра Порошенка в зв'язку з указом про санкції, що забороняють російські соцмережі.

ДИВІТЬСЯ:  Близько 150 школярів і студентів вимагають від президента скасувати заборону «Вконтакте»

Нагадаємо, рішенням Ради нацбезпеки та оборони в Україні заборонили використання  російських соцмереж «Вконтакте», «Одноклассники», а також сервісу «Яндекс».

В РНБО зазначили, що рішення обумовлене безпекою громадян, оскільки  ФСБ Росії має доступ до даних  українських користувачів.

Після заборони  «Вконтакте» встановив рекорд  за кількістю відвідувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Блокада «Рунету»: чому  рішення РНБО дуже легко обійти.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram