Сайт для бухгалтерів №1 в Україні

Отримуйте
новини поштою!


22.08.17
12071 6 Друкувати

Немає реакції ДФС на відправлені електронні документи

Сергій Томашпольский,
головний редактор
журналу "Бухгалтер 911"

«Мовчання дорожче золота». Якщо перевести на знищені нервові клітини, які не відновлюються, втрачені даремно час і ресурси, то десь на те і вийдемо. Таке мовчання дійсно дуже дорого обходиться бухгалтерам.

Власне про що це ми?

Електронна форма «спілкування» з податківцями дуже зручна (як мінімум, дозволяє менше зустрічатися з ними). Але, на жаль, дуже часто трапляється так, що на подані їм податкові накладні, звіти та інші документи просто не виникає ніякої реакції.

Пропонуємо вам розглянути кілька таких ситуацій і способів їх вирішення (стаття «Немає реакції ДФС на відправлені електронні документи»).

Це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці: просто виїхати у відрядження / повернутися з нього у вихідний / святковий день або згідно з наказом про відрядження здійснювати роботу в день, який є для працівника вихідним / святковим днем. Розберемо «по кісточках» дані ситуації (стаття «У вихідний/святковий день - у відрядженні»).

«Почалося ...» доведення до розуму Критеріїв для блокування реєстрації податкових накладних. Поки усунули лише явно абсурдні речі у критерії невідповідності «входу-виходу». Дійсно, щоб порахувати залишок чогось, потрібно від увійшов відняти вийшло, а не навпаки. Цим в основному і обмежилися (стаття «Критерії блокування: є зміни»).

ФОПи часто ставлять бухгалтерів в глухий кут своїми незрозумілими вчинками. Відповідно, і питання виникають аналогічні. Чи можна анулювати подану раніше заяву про «розреєстрацію» підприємця? Як бути, якщо після «розреєстрації» діяльність триває і т. п.? Розбираємося (стаття «Єдиноподатник «йде »: ситуації, питання, нюанси»).

Залишилися питання по 34-му номеру?

Задавайте! Редакція журналу «Бухгалтер 911» завжди на зв'язку зі своїми читачами!

 

 

Рубрика:

Бухгалтер 911 наголошує: зміст авторських матеріалів може не співпадати з політикою та точкою зору редакції. Серед авторів матеріалів, що публікуються, є не лише представники редакційної команди.

Викладена інформація в конкретній публікації відображає позицію автора. Редакція не втручається в авторські матеріали, не редагує тексти, тож не несе відповідальності за їх зміст.

Коментарі
  • ОК
22.08.17 16:23

Были предоплаты поставщикам на 01.01.17, НН зарег-е в 2016г, без кодов УКТВЭД,естественно,товар получен и продан в 2017г. Не хватает количества товара по этим кодам! Все время приходится "перехватывать" со следующих сделок на рег-ю НН по предыдущим. Кто знает выход из ситуации и вообще, как они там все это считают,чтоб не попасть на блокировку - подскажи

Відповісти
  • Елена
22.08.17 16:28

Добрый день, Уважаемая Редакция. Вопрос по регистрации НН.Налоговая накладная с датой выписки 30/06/2017г была нами отправлена на регистрацию 12/07 и, не получив квитанцию, отправили эту накладную еще раз 15/07. Пришел отказ на том основании, что такая накладная уже есть в базе. Но её до сих пор нет в реестре в кабинете плательщика на сайте налоговой. Как выянить где она и что с ней. Квитанции о блокировки мы тоже не получали.Спасибо

Відповісти
  • 111
23.08.17 10:54

Елена, другой номер надо было присваивать, и всё б прошло

Відповісти
  • Нона
23.08.17 09:18

Елена, А вытяг по номеру и дате пробовали брать, у меня такое было в июне, не хотели втягиваться, работаю в Сонате, правда в кабинете я их все же видела

Відповісти
  • Елена
23.08.17 10:44

Нона, в том то и проблема, что этой суммы нет в СЕА и вытяг приходит пустой

Відповісти
  • Редакция
22.08.17 18:27

Елена, формально НН считается зарегистрированной.Действительно есть проблемы с "втягиванием" налоговых накладных. https://buhgalter911.com/yaf/yaf_postst34713p179.aspx

Відповісти
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Ця функція доступна тільки
авторизованим користувачам