Інформація по темі "" | Публікації по тегу
28.08.19
6178 0
Друкувати
Обране

Обов'язковою гарантією при направленні на курси підвищення кваліфікації медичних працівників КНП є збереження середньої заробітної плати

Відповідно до статті 122 Кодексу законів про працю України за працівниками, що направляються для підвищення кваліфікації з відривом від виробництва, зберігається місце роботи (посада) і їм проводяться виплати, передбачені законодавством.

Виплати, які провадяться працівникам за час підвищення кваліфікації, визначені постановою Кабінету Міністрів України від 28.06.97 р. N 695 "Про гарантії для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва" (далі - постанова N 695).

Пунктом 1 постанови N 695 передбачено збереження середньої заробітної плати, оплата вартості проїзду працівника до місця навчання і назад; виплата добових за кожний день перебування в дорозі у розмірі, встановленому законодавством для службових відряджень за основним місцем роботи. Лише за вчителями та працівниками освіти, які направляються на курси і до інститутів вдосконалення вчителів, зберігається середня заробітна плата за кожним місцем роботи.

Збереження середньої заробітної плати за кожним місцем роботи при направленні до закладів післядипломної освіти для підвищення кваліфікації, яка передбачена пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 11.05.2011 р. N 524 "Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери", є обов'язковою гарантією лише для медичних та фармацевтичних працівників державних та комунальних закладів (установ).

Тому обов'язковою гарантією при направленні на курси підвищення кваліфікації медичних працівників комунальних некомерційннх підприємств є збереження середньої заробітної плати за основним місцем роботи.

Лист Мінсоцполітики від 18.06.2019 р. N 930/0/206-19

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити нас про це
Коментарі
0
Яка вдача - ви можете стати першим, хто прокоментує цей матеріал.
Залишити коментар:
Для того, щоб роздрукувати текст необхідно авторизуватись або зареєструватись
Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі