Міранда: зламу системи е-декларацій не було, використано тестовий ключ

П'ятниця, 19 серпня 2016, 18:49

В компанії-розробнику системи електронних декларації стверджують, що скріншоти, продемонстровані на прес-конференції народних депутатів Івана Вінника та Антона Геращенка, не свідчать про злам системи.

Про це написав на Facebook один з представників розробника Михайло Кавун, його повідомлення поширив також директор Міранди Юрій Новіков.

"Це не хак. Це профанація. Система знаходиться в дослідній експлуатації. Дозволено використання тестових ключів ЕЦП", - заявив він.

За його словами, ця можливість буде автоматично заблокована при переході систему у промислову експлуатацію, що має відбутися 1 вересня.

"Алгоритм зламу простий: виписують на сайті ІІТ тестовий ключ на Рябошапку та подають декларацію.

При запуску системи в промислову експлуатацію використання тестових ключів відключається", - пояснив представник компанії-розробника.

Перевірка демонструє, що наразі система електронних декларацій справді сприймає тестові ключі, які містять довільну інформацію про особу та які дозволено генерувати для перевірки функціональності інформаційних систем. 

Раніше повідомлялося, що в державному реєстрі електронних декларацій зареєстровано фальшиву декларацію від імені члена НАЗК Руслана Рябошапки, в якій повідомляється про отримання ним 20 млн грн від фіктивної  комерційної компанії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.