Нагадуємо, Законом України № 1071, який ініціював Володимир Зеленський для підтримки громадян і бізнесу у період дії карантину, передбачено надання таких видів матеріальної допомоги:

1. 8 тисяч гривень ФОПам та працівникам. Порядок її надання затверджено Постановою КМУ від 09 грудня 2020 р. № 1233.

2. Компенсація ЄСВ суб’єктам господарювання - юридичним особам, порядок надання якої визначено Постановою КМУ від 09 грудня 2020 р. № 1234.

3. Допомога роботодавцям-юрособам для виплати працівникам. Порядок надання цієї допомоги затверджено Постановою КМУ від 09 грудня 2020 р. № 1231.

Постановами Кабміну було передбачено єдиний строк подання заяв для отримання всіх трьох видів допомоги - 21 грудня 2020 року.

Проте, Постановою Кабінету Міністрів України необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки було внесено зміни до порядку надання допомоги ФОПам та найманим працівникам, а саме подовжено термін подання заяв для отримання такої допомоги до 31 грудня 2020 року.

При цьому уточнено, що Пенсійний фонд України передає Мінсоцполітики заявку на перерахування коштів для виплати одноразової матеріальної допомоги наступного робочого дня після одержання списків на виплату одноразової матеріальної допомоги, але не пізніше 5 січня 2021 року.

Зверніть увагу! Зміна термінів подання заяв стосується тільки допомоги, яку отримають ФОПи і наймані працівники. Юридичним особам, які мають право на компенсацію ЄСВ та (або) допомогу для виплати найманим працівникам, слід надати заяви до 21 грудня 2020 року.



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки