Мінфін оприлюднив доопрацьований проєкт наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859».

Цей проект викладає у новій редакції форму річної податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо її заповнення в частині реалізації прав платників податків на подання об’єднаної звітності з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску за звітний податковий рік без збільшення будь-яких витрат.

Відповідно до Закону № 466 платник податку – резидент, що визнається контролюючою особою щодо контрольованої іноземної компанії, зобов’язаний визначити частину прибутку контрольованої іноземної компанії відповідно до положень Кодексу, включити її до загального оподатковуваного доходу, що відображається в річній податковій декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), та визначити свої податкові зобов’язання. Тому наявна необхідність доповнення декларації інформацією щодо відображення зазначених доходів та податкових зобов’язань, а також доповнення декларації окремим додатком КІК.

Законами №№ 115 і 116 визначено, що подання звітності про нарахування єдиного внеску здійснюється у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб, у зв’язку з чим виникла необхідність доповнення декларації додатковими окремими додатками ЄСВ 1, ЄСВ 2 та ЄСВ 3 та виокремлення зобов’язань з єдиного внеску в декларації для:

  • фізичних осіб – підприємців, крім осіб, які перебувають на спрощеній системі оподаткування;
  • осіб, які провадять незалежну професійну діяльність;
  • членів фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах;
  • осіб, які сплачують єдиний внесок на умовах договору про добровільну участь у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні.
Звітний (податковий) період для фізичних осіб – підприємців, крім осіб, які перебувають на спрощеній системі оподаткування та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність – рік.

З огляду на вищезазначене розроблено проєкт наказу.

Завантажити нову форму декларації з додатками можна за необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки..

необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту наказу просимо надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2,
Е-mail: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки

Державна регуляторна служба України, 01001, м. Київ-11, вул. Арсенальна, 9/11, адреса web-сайту Служби: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, E-mail загальний: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки