За результатами 2020 року платники податку зможуть включити до податкової знижки витрати при наданні медичної допомоги з лікування коронавірусної хвороби (COVID-19) у повному обсязі, без обмежень, передбачених п.п. 166.3.2 ПКУ.

Серед них – витрати на лікарські засоби для надання медичної допомоги хворим, дезінфекційні засоби і антисептики, медичне обладнання, засоби індивідуального захисту, медичні вироби для скринінгу хворих, а також інші медичні вироби, лабораторне обладнання чи розхідні матеріали, які стосуються запобігання поширенню коронавірусу в Україні.

Такі лікарські засоби повинні бути передані саме громадським об’єднанням, благодійним організаціям, центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я, закладам охорони здоров’я тощо.

Відповідна норма запроваджена Законом України від 30.03.2020 р. № 540-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Для отримання податкової знижки з медичних витрат на лікування COVID-19, платник податків подає за місцем своєї податкової адреси річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за підсумками 2020 року, тобто – з 1 січня 2021 року до 31 грудня 2021 року.

Разом з декларацією необхідно надати копії платіжних документів, які підтверджують здійснені платником податків витрати на медичні послуги. Звертаємо увагу, витрати для отримання податкової знижки з 23.05.2020 року можна підтвердити електронними розрахунковими документами.



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки