Федерація роботодавців підтримує законопроект «Про електронні комунікації» № 3014, який дозволить запровадити сучасні світові стандарти ведення бізнесу і державного регулювання.

Федерація роботодавців закликає Верховну Раду і Уряд підтримати прийняття законопроекту необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки у другому читанні, як такий, що враховує кращу європейську практику державного регулювання галузі телекомунікацій і підтримується бізнесом.

Прийняття закону відкриває можливості для потужного розвитку ринку телекомунікацій та запровадження новітніх сучасних рішень.

Проектом передбачається:

  • введення поняття технологічної нейтральності радіочастотного ресурсу;
  • відкривається можливість передачі, оренди та спільного використання радіочастотного спектру між учасниками ринку;
  • встановлення рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України відбуватиметься виключно за встановленою методикою розрахунку розміру такої плати;
  • запроваджується механізм спільного використання інфраструктури операторів один одним;
  • нове визначення фіксованого зв'язку та відсутність обмежень використання номерного ресурсу за технологічною ознакою;
  • значно розширюються права Регулятора з контролю та притягнення до відповідальності за незаконно діючі радіоелектронні засоби;
  • детально визначена процедура проведення конкурсів на придбання права користування радіочастотним ресурсом та закріплюється мінімальний строк дії ліцензії на частоти 15 років.
Прийняття проекту створить можливості для суттєвого поліпшення якості телекомунікаційних послуг, їх доступності для кінцевих споживачів, реалізації державної стратегії з діджиталізації країни.

Федерація підтримує законопроект «Про електронні комунікації» № 3014 та закликає прийняти його у другому читанні та в цілому.



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки