Поворотною фіндопомогою є кошти, що надійшли платникові податків у користування за договором, який не передбачає нарахування відсотків або надання інших видів компенсацій як плати за користування такими коштами. Таку допомогу обов’язково доведеться повернути

Фінансову допомогу надають на безповоротній або поворотній основі. Поворотною фіндопомогою є кошти, що надійшли платникові податків у користування за договором, який не передбачає нарахування відсотків або надання інших видів компенсацій як плати за користування такими коштами. Таку допомогу обов’язково доведеться повернути.

До загального оподатковуваного доходу платника податку не включають отриману ним основну суму поворотної фінансової допомоги.

Утім, до до загального оподатковуваного доходу платника податку включають інші доходи.

Якщо за договором безвідсоткової поворотної позики роботодавець має надати кошти працівникові, а фактично їх перераховано з розрахункового рахунку підприємства на рахунок іншої фізичної особи, то, на думку фіскалів, ці кошти слід вважати іншими доходами отримувача коштів. Підприємство мусить виконати всі функції податкового агента, а саме: утримати із сум такої позики та перерахувати до бюджету ПДФО і військовий збір, зазначити відомості про доходи фізичної особи у формі № 1ДФ.

необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки