Конфедерація роботодавців України підготувала необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, яким пропонує зрівняти трудові права чоловіків і жінок, інформує необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки.

Зокрема, запропоновано дозволити йти в декретну відпустку до досягнення дитиною трирічного віку не тільки матерям, а й батькам.

Також батьки двох і більше малолітніх дітей зможуть брати щорічну відпустку в зручний для них час, додаткову відпустку до 10 календарних днів, а також відпустку до 14 календарних днів за свій рахунок. Зараз таким правом можуть скористатися тільки жінки.

Батьки дітей до 14 років зможуть взяти відпустку за свій рахунок і на час карантину в школах і садках.

Крім того, батьки малолітніх дітей або дітей з обмеженими можливостями не будуть притягуватися до понаднормової роботи або відряджень без їх згоди.

Чоловіки, які мають дітей до 14 років, зможуть звертатися до роботодавця за встановленням неповного робочого дня або тижня для догляду за дитиною.

За словами авторів законопроекту, таким чином національне законодавство буде адаптоване до європейського, яке передбачає соціальні гарантії всім співробітникам без статевої дискримінації.

необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки доступний для обговорення. Бажаючі можуть направити свої пропозиції та побажання за адресою: rkolyshko@employers.org.ua.



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки