Нацполіція буде оперативно реагувати на факти збуту підроблених грошових знаків, інформує необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки.

Для забезпечення ефективного розслідування за фактом підробки грошових коштів банки при виявленні у одної фіз- або юрособи двох і більше банкнот з ознаками підробки будуть негайно викликати співробітників поліції.

Також поліцію будуть повідомляти в разі виявлення у клієнта однієї або декількох фальшивих банкнот номіналом 500 грн, виготовлених поліграфічним способом, ознаки яких викладені в необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки. Такі заходи будуть прийматися через високу якість і небезпеку підробок.

Банкноти будуть передаватися співробітникам поліції за актом із зазначенням номіналів банкнот, їх реквізитів і кількості. Про передачу коштів Нацполіціі банк повідомляє клієнта і Департамент грошового обігу НБУ.

Якщо слідчо-оперативна група Нацполіціі не прибуде протягом доби, банкноти оформлюються в установленому порядку як сумнівні і направляються для проведення дослідження.

Порядок виявлення підробок і передачі їх Нацполіціі роз'яснено в необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки.



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки