Останнім часом все частіше кібершахраї телефонують користувачам платіжних карток, називаючись представниками Нацбанку та вимагаючи назвати конфіденційну інформацію про реквізити платіжних карток, суми залишків на рахунках або паролі до інтернет-банкінгу тощо.

Національний банк України вкотре застерігає громадян від розголошення інформації про свої персональні дані та реквізити платіжних карток.

Пам’ятайте, що працівники Нацбанку, ніколи не телефонують з подібними проханнями.

Ні служба безпеки Нацбанку, ні керівництво Нацбанку не мають потреби та повноважень запитувати українців про дані їх платіжних карток та рахунків.

Будь-які запитання стосовно роботи з банківськими платіжними картками належать виключно до компетенції працівників банків-емітентів цих карток. При цьому, слід розуміти, що банки ніколи не запитують конфіденційну інформацію та не телефонують з невідомих телефонних номерів. Телефон вашого банку–емітента вказаний на звороті платіжної картки.

У разі отримання дзвінків від невідомих осіб, які будуть намагатися отримати персональні дані або інформацію щодо особистих карток та рахунків, необхідно припиняти такі розмови та звертатись до контакт–центру банку-емітенту картки або до правоохоронних органів.

Будьте обачними та бережіть свої кошти!



[img]https://bank.gov.ua/doccatalog/document?id=48575230[/img]





По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки