необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, що 04.07.2016 Державна регуляторна служба України прийняла Рішення "Про необхідність усунення Міністерством фінансів України порушень принципів державної регуляторної політики згідно з вимогами Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності", яким вимагала від Мінфіну внести зміни до наказу від 11.02.16 р. № 49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення» та скасувати обов’язок подання зазначених звітів. ДРС зауважила, що у випадку невиконання цього Рішення у двомісячний строк із дня його прийняття (а саме з 05.09.2016 року), дію мінфінівського наказу щодо звітів № 1-РА та № 1-РТ буде зупинено Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» від 11.09.03 р. № 1160-IV.

Тому перед платниками податків постало питання: чи потрібно суб’єктам господарювання, які отримали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами, з урахуванням рішення Державної регуляторної служби України від 04.07.2016 №8, подавати звіти за формою №1-РА та №1-РТ?

Державною фіскальною службою у жовтні було надано необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, в якій посилаючись на необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 11 лютого 2016 року № 49», фіскали дішли висновку, що до внесення змін до Наказу № 49, суб’єкти господарювання, які отримали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами, продовжують подавати звіти за формою №1-РА та №1-РТ щомісяця до 10 числа наступного за звітним місяця.

1 листопада 2016 року Державною регуляторною службою необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки в погодженні проекту наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 11 лютого 2016 року № 49» як розроблений без дотримання ключових принципів державної регуляторної політики ефективності, збалансованості, прозорості та врахування громадської думки.

І нарешті, 10 листопада 2016, коли сплинув строк подання звітності за жовтень, Державна регуляторна служба на сторінках «Урядового кур’єра» оприлюднила повідомлення, в якому зазначила, що у зв'язку з тим, що Міністерство фінансів України у встановлений строк не виконало і не оскаржило рішення ДРС від 04.07.2016 року та виходячи зі змісту повноважень Державної регуляторної служби України, регламентованих частиною сьомою статті 28 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», дію форм звітів № 1-РА «Звіт про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у роздрібній мережі» та № 1-РТ «Звіт про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у роздрібній мережі» та порядків їх заповнення, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2016 № 49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення» зупинено з 05 вересня 2016 року.

Незважаючи на таке обнадійливе рішення Державної регуляторної служби, хотілося б почути подібну позицію і від фіскальних органів.

необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, що 2 листопада 2016 року на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики схвалено необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки. Законопроектом передбачено внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", в частині виключення обов'язку з подачі суб'єктами малого бізнесу звітності про обсяги обігу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, передбаченої наказом Міністерства фінансів України "Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення" від 11.02.2016 року № 49, а також скасування штрафів за неподання чи несвоєчасне подання звітів. Досі зазначений законопроект не було розглянуто Верховною Радою України.



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки