Члени Комітету розглянули проект Закону «Про внесення змін до Житлового кодексу Української РСР щодо зміни умов прийому громадян до членів житлово-будівельного кооперативу» на засіданні другого листопада. Під час обговорення зазначалося, що метою законопроекту необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки є спрощення прийому громадян до членів житлово-будівельного кооперативу. Проектом пропонується внести зміни до Житлового кодексу УРСР, передбачивши, що громадянин вправі вступити до житлово-будівельного кооперативу і одержати в ньому квартиру, незалежно від того, чи перебуває він на обліку громадян, що потребують поліпшення житлових умов.

При цього проект передбачає, що на облік бажаючих вступити до житлово-будівельного кооперативу беруться громадяни, які постійно проживають у даному населеному пункті. У випадку, коли будівництво здійснюється повністю (частково) за державні кошти, на облік бажаючих вступити до кооперативу беруться громадяни, які відповідно до законодавства є такими, що потребують поліпшення житлових умов.

Облік громадян, які бажають вступити до житлово-будівельного кооперативу, здійснюється органами місцевого самоврядування в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів.

Народні депутати підтримали законопроект, прийняття якого дозволить удосконалити механізм забезпечення житлом громадян.





По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки