Підвищення мінімальної заробітної плати в Україні з 1 січня 2017 року відповідає економічним можливостям країни та є лише першим кроком в удосконаленні оплати праці українців. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу.

Прем'єр-міністр повідомив, що Уряд виходить на завершальну стадію підготовки Бюджету на 2017 рік. За його словами, Міністерство фінансів України узагальнює усі пропозиції і висновки, що були надані українським Парламентом.

У цьому контексті Голова Уряду закликав членів Кабінету Міністрів ретельно попрацювати з Міністерством фінансів для того, щоб завершити цю роботу і фіналізувати документ.

"Головним завданням є формування остаточного тексту проекту Бюджету і подання його до Верховної Ради України з метою прийняття Бюджету, який передбачає чітку пріоритизацію, - зазначив Володимир Гройсман. - Маємо заздалегідь подбати про формування планів на 2017 рік".

Прем'єр-міністр нагадав, що Уряд закладає у Бюджет на 2017 рік підвищення мінімальної заробітної плати в Україні до 3200 грн з 1 січня.

"Це означає, що жоден громадянин України ні в бюджетному секторі, ні в приватному секторі не буде з 1 січня отримувати меншу заробітну плату ніж 3200 грн", - зазначив він.

Прем'єр-міністр наголосив, що підвищення мінімальної заробітної плати не буде мати жодних негативних наслідків для економіки.

"Ми виходимо з того, що баланс Бюджету буде збережено, дефіцит буде на рівні 3%, як було заплановано. За рахунок детінізації і справедливого розподілу податків ми зможемо підняти мінімальну заробітну плату в бюджетному секторі. Усі розрахунки проведені, і ми точно розуміємо, що з 1 січня це є абсолютно реальність, яка є порахована і відповідає усім нашим економічним можливостям. Це тільки перший крок, який робить Уряд для того, щоб навести лад в оплаті праці працівників", - підкреслив Володимир Гройсман.

Наступний крок Уряду, над яким він працює, - модернізація системи пенсійного забезпечення для того, щоб зробити її більш справедливою.

У цьому контексті Прем'єр-міністр нагадав, що з 1 грудня Уряд підніме мінімальні соціальні стандарти на 10%.

Також з 1 січня перший тарифний розряд буде дорівнювати 1600 грн.

"1 грудня - плюс 10%, з 1 січня мінімальна заробітна плата буде збільшена вдвічі - з 1600 до 3200 грн. Це повністю відповідає набору кошику прожиткового мінімуму, що був порахований Урядом на початку жовтня. Це буде означати, що від 1 січня ми розпочинаємо достатньо суттєві кроки щодо підтримки українських громадян. Вистачить терпіти - треба створювати нормальні умови для нормального життя. Але це перші кроки", - підкреслив Володимир Гройсман.

Уряд також відв'язав мінімальну заробітну від заробітних плат чиновників та будь-яких інших прив'язок, зазначив Прем'єр-міністр.

Окремо він зауважив, що Уряд внесе пропозиції, щоби підвищення мінімальної заробітної плати жодним чином не вплинуло на зменшення вимог щодо декларування майна і статків чиновників.

"Фактично усе те, що є сьогодні необхідним для декларування, нарахування заробітної плати, щоб вони не були космічними у чиновників, все це буде збережене, а от для пересічних громадян мінімальна заробітна плата буде збільшена удвічі", - зазначив він.

Інформація по темі:

необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки
необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки






По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки