Як зазначила ДФС у необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, операція з видачі аграрної розписки не є об’єктом обкладення ПДВ.

Проте, якщо в межах виконання товарної аграрної розписки відбувається одна з подій — або відвантаження товару, або оплата вартості товарів, що будуть відвантажені надалі, тоді в платника ПДВ на дату події, яка відбулася раніше, виникають податкові зобов’язання з ПДВ за вказаною операцією.

При цьому база обкладення ПДВ при здійсненні операції з постачання сільськогосподарської продукції під забезпечення боргових зобов'язань покупця визначається відповідно до п. 189.7 ПКУ виходячи з договірної вартості, прописаної в порядку, установленому п. 188.1 ПКУ, без урахування дисконтів або інших знижок.
Нагадаємо
Предметом операцій з аграрними розписками є надання кредитором за аграрною розпискою грошових коштів і/або здійснення ним постачання товарів, робіт, послуг, за які такий кредитор отримує аграрну розписку, котра фіксує право вимоги до боржника здійснити поставку сільськогосподарської продукції чи сплатити грошові кошти на визначених в аграрній розписці умовах.



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки