Прийнято Закон «Про внесення зміни до статті 14 Закону України "Про зайнятість населення" щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштування учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення» (базовий необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки).

Законодавчим актом включено до переліку категорій громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, виключно учасників бойових дій, зазначених у пунктах 19 та 20 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Зміни внесено до статті 14 необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, відповідно з якою підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлюється квота у розмірі 5 відсотків середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік. Тобто учасників АТО включено до переліку осіб, які претендують на квоту з працевлаштування.

Запропоновані зміни стосуються лише осіб, які зареєстровані в державній службі зайнятості та перебувають на обліку як безробітні.




По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки