У новій редакції викладено Положення про порядок відшкодування Фондом гарантування вкладів фізичних осіб коштів за вкладами, затвердженого рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 09.08.2012 № 14 (далі — Положення).

При цьому уточнено, що виплата коштів і відшкодування гарантованої суми вкладникам банків, які віднесені до категорії неплатоспроможних або щодо яких прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію до 01.07.2016, здійснюються відповідно до попередньої редакції Положення, крім деяких винятків.

Відшкодування коштів за вкладами фізичних осіб — підприємців здійснюється Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (далі — Фонд) незалежно від дня відкриття рахунку, починаючи з 01.01.2017 щодо банків, віднесених до категорії неплатоспроможних після 01.01.2017.

Оновленим Положенням, як і нині, заяви про виплату гарантованої суми відшкодування передбачено розглядати у строк, що не перевищує трьох місяців.

На підставі рішення виконавчої дирекції Фонду за розпорядженням директора-розпорядника Фонд розпочинає виплату відшкодування коштів у гривні не пізніше 20 робочих днів (для банків, база даних про вкладників яких містить інформацію про більше ніж 500 тис. рахунків, — не пізніше 30 робочих днів) з дня початку процедури виведення Фондом банку з ринку.

У тексті документу зазначено, що рішення діятиме з 01.07.2016, та не раніше дня його офіційного опублікування.

необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки


По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки