Столичні податківці нагадали, що у разі надання продавцем меду та лісових ягід податковому агенту копії чинної та належно складеної Довідки за формою № 3ДФ, дані якої свідчать про наявність пільги в оподаткуванні ПДФО, податковий агент не утримує ПДФО та військовий збір.

Проте суму доходу він відображає у податковому розрахунку форми № 1ДФ за ознакою доходу «148». Якщо розміри земельних ділянок перевищують норми, встановлені Земельним кодексом України, то такі доходи підлягають оподаткуванню на загальних підставах та відображаються у формі № 1ДФ за ознакою доходу «102».

За такою ж ознакою відображаються і доходи від продажу продукції тваринництва, якщо її самостійне вирощування, розведення, відгодовування не підтверджено.

Також податківці нагадали, що якщо підприємець, який отримує дохід, надав копію документа, що підтверджує його державну реєстрацію підприємцем, податковий агент подає податковий розрахунок за формою № 1ДФ. Там він зазначає суму нарахованого і виплаченого доходу з ознакою доходу «157».

Проте ПДФО та військовий збір не утримує і не сплачує, оскільки підприємець оподатковує такий дохід самостійно.

необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки