У випадку придбання (виготовлення) суб’єктами спецрежиму оподаткування товарів (послуг), основних фондів для їх часткового використання у виробництві різних видів продукції такі платники мають здійснити розрахунок питомої ваги вартості окремого виду продукції у загальній вартості усіх сільгосптоварів та послуг, поставлених за 12 попередніх послідовних звітних періодів.

Розрахунок питомої ваги здійснюється щомісячно у додатку 9 до спецрежимної декларації з ПДВ. При цьому у примітці до додатка 9 вказано, що для розрахунку питомої ваги у звітному періоді треба застосовувати дані за 12 послідовних звітних (податкових) періодів сукупно (включаючи поточний).

З урахуванням значення розрахованої питомої ваги сума сплаченого (нарахованого) ПДВ при придбанні або виготовленні товарів (послуг), основних фондів відноситься до податкового кредиту за операціями із зерновими і технічними культурами, та/або операціями з продукцією тваринництва, та/або операціями з іншими сільгосптоварами та послугами пропорційно частці (питомій вазі), розрахованій у додатку 9 до декларації з ПДВ із позначкою «0121» за попередній звітний період.

Розподіл суми податкового кредиту звітного періоду за видами сільськогосподарських операцій здійснюється у відповідних рядках таблиць 1, 2 та 3 додатка 10 до декларації з ПДВ із позначкою «0121» виходячи з частки, розрахованої у додатку 9 за попередній звітний період.

необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки, необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки


По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки