необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки

Податківці роз’яснили, що відшкодування орендаря у сумі податків за об’єкт оренди згідно з умовами договору на користь орендодавця включають до бази оподаткування ПДВ. Адже до складу договірної (контрактної) вартості відносять будь-які суми коштів та активів, що передаються платнику податків безпосередньо покупцем або через будь-яку третю особу у зв’язку з компенсацією вартості товарів чи послуг.

Також податківці нагадали, що починаючи з 29.07.2015 сума ПДВ, зазначена у своєчасно зареєстрованій податковій накладній (складеній як до, так і після такої дати), може бути включена до складу податкового кредиту того податкового (звітного) періоду, у якому вона складена або будь-якого наступного звітного періоду протягом 365 календарних днів з дати складання такої накладної.

Крім цього, податківці роз’яснили, що для цілей оподаткування податком на прибуток зменшувати фінансовий результат можна на відшкодування витрат на оплату праці (відпустки та інше) за рахунок «перехідних» резервів (сформованих до 01.01.2015) у випадку, якщо такі витрати не були враховані при визначені об’єкта оподаткування до 01.01.2015 (п. 24 підрозд. 4 розд. ХХ Податкового кодексу України). Водночас інші резерви та забезпечення для відшкодування майбутніх витрат, нараховані в фінансовому обліку в періодах, які не відповідають звітному, не враховують для цілей розрахунку об’єкта оподаткування податком на прибуток.

По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки