На численні звернення платників податків щодо сплати податку на прибуток підприємств Казначейство звертає увагу, що з початку 2015 року
в усіх органах Казначейства, у розрізі бюджетів та кодів бюджетної класифікації відкрито рахунки для зарахування до бюджетів податку на прибуток підприємств, що розподіляється між державним та обласними бюджетами.

Розподіл податку на прибуток підприємств здійснюється органами Казначейства відповідно до вимог статей 29 та 66 Бюджетного кодексу України: 90 % до державного бюджету та 10% до відповідного обласного бюджету.

Статтею 64 Податкового кодексу України встановлено, що великий платник податків, щодо якого прийнято рішення про переведення на облік у контролюючий орган, що здійснює супроводження великих платників податків, чи інший контролюючий орган, після взяття його на облік за новим місцем обліку зобов’язаний сплачувати податки за місцем попереднього обліку у контролюючих органах.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 16.02.2011 № 106 «Деякі питання ведення обліку податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету» здійснення постійного контролю за правильністю та своєчасністю надходження до державного та місцевих бюджетів податку на прибуток підприємств покладено на органи Державної фіскальної служби України.

Враховуючи викладене, великий платник податків після взяття його на облік за новим місцем обліку повинен сплачувати, зокрема, податок на прибуток підприємств, за місцем попереднього обліку у контролюючих органах.

По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки