Громадянам, які в 2015 році отримували доходи від операцій з цінними паперами, необхідно подати до органу фіскальної служби за місцем реєстрації декларацію про майновий стан і доходи.

Облік загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами ведеться платником самостійно, окремо від інших доходів і витрат. Загальний фінансовий результат операцій з інвестиційними активами визначається як сума інвестиційних прибутків, отриманих платником податку протягом звітного року, зменшена на суму інвестиційних збитків, понесених платником податку протягом такого року.

Всі документи, пов’язані з купівлею/продажем цінних паперів та понесеними витратами, зберігаються як до, так і після подання податкової декларації і сплати податку.

Якщо загальний фінансовий результат операцій з інвестиційними активами має від'ємне значення, його сума переноситься у зменшення загального фінансового результату операцій з інвестиційними активами наступних років до його повного погашення.

При цьому декларація подається у будь-якому випадку, незалежно від того отримав громадянин інвестиційний прибуток чи збиток, та незалежно від того, чи сплачувався податковим агентом податок з доходів інвестора (ст. 36, 49, 170 Податкового кодексу України).

Оподатковується інвестиційний прибуток за ставкою 20%.



По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки