До Подільської міжрайонної виконавчої дирекції Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності звернувся представник комісії із соціального страхування одного з підприємств із запитанням: «Як правильно оплачувати листки непрацездатності застрахованій особі, якщо між наданими листками непрацездатності вбачається два дні перерви, хоча вони оформлені, як продовження один одного?».

Отже, розглянемо приклад: листок непрацездатності виданий з 09.11.2015 р. по 27.11.2015 р., як продовження листка непрацездатності,виданого з 28.10.2015 р. по 06.11.2015 р. Між даними листками непрацездатності існує два дні перерви.

Враховуючи те, що листки непрацездатності оплачуються в календарних днях, то для їх правильного розрахунку та оплати, потрібно звернутися до лікувального закладу для належного оформлення другого листка непрацездатності, а саме в графі про порушення режиму потрібно вписати дні (ті, у які пацієнт не з’явився на прийом до лікаря ), які пропущені між листками непрацездатності (п.3.5., 4.1 Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності, яка затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я, Міністерства праці та соціальної політики України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 03.11.2004 р. № 532/274/136-ос/1406).

В такому випадку правомірним буде провести розрахунок та оплату л/н, виданого з 09.11.2015 р., як продовження попереднього листка непрацездатності.

По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки