необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки

Державна фіскальна служба роз’яснила певні особливості декларування податкових зобов’язань з акцизного податку. Зокрема, у зв’язку із запровадженням з 01.03.2016 системи електронного адміністрування реалізації пального та введенням акцизної накладної як обов’язкового електронного документа, що складатиметься при здійсненні всіх операцій з реалізації пального на внутрішньому ринку.

Для платників акцизного податку — осіб, які реалізують пальне, першим звітним (податковим) періодом буде березень 2016 року.

Після затвердження Порядку ведення реєстру платників акцизного податку з реалізації пального та Заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального зазначені особи будуть зобов’язані:

  • зареєструватися платником акцизного податку;

  • до 20.04.2016 подати декларацію з акцизного податку за звітний (податковий) період — березень 2016 року за формами, встановленими Мінфіном.


До запровадження нових форм звітності виробники, імпортери та особи — суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, зокрема пального, та є платниками акцизного податку, подають декларацію з акцизного податку за звітні (податкові) періоди 2016 року за формою, затвердженою наказом Мінфіну від 23.01.2015 № 14.

По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки