У Верховній Раді України зареєстровано необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перенесення щорічної відпустки у разі тимчасової непрацездатності працівника у зв’язку з доглядом за хворою дитиною віком до 14 років».

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 80 Кодексу законів про працю України та статті 11 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 № 504/96-ВР та встановити, що у разі тимчасової непрацездатності працівника під час щорічної відпустки (в т. ч. у зв’язку з доглядом за хворою дитиною віком до 14 років), засвідченої у встановленому порядку, відпустка повинна бути перенесена на інший період або продовжена.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що його прийняття сприятиме створенню сприятливих законодавчих умов для реалізації у повній мірі конституційного права працюючих громадян на використання часу своєї основної відпустки на цілі, пов’язані зі своїм особистим розвитком та відпочинком (зокрема, на відновлення працездатності, зміцнення здоров’я, виховання дітей, задоволення власних життєве важливих потреб та інтересів, всебічного розвитку особи працівника тощо).

Підготувала Ольга Савченко, редактор-експерт «необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки»


По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки