необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки

Фахівці ДФС нагадали сільгоспвиробникам порядок коригування податкового кредиту в разі постачання сільськогосподарської продукції у митному режимі експорту.

Суми ПДВ, включені до податкового кредиту за операціями сільськогосподарських підприємств із вивезення сільськогосподарської продукції у митному режимі експорту, відображаються у рядку 16.3 декларації з ПДВ 0121-0123. Значення цього рядка переноситься до рядка 16.3 декларації з ПДВ 0110.

Рядок 16.3 заповнюється згідно з бухгалтерською довідкою, в якій така сума розраховується, виходячи із фактично сплаченої (нарахованої) постачальникам товарів/послуг, вартість яких була включена до складу виробничих факторів, за рахунок яких сформовано податковий кредит за сільськогосподарськими товарами (супутніми послугами), вивезеними за межі митної території України у митному режимі експорту (декларації 0121-0123).

Бухгалтерська довідка має бути складена згідно з податковими накладними, митними деклараціями, іншими документами, які є підставою для нарахування сум ПДВ, що відносяться до податкового кредиту.

По материалам: необходимо зарегистрироваться для просмотра ссылки